Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Στο Πολύστυλο, το Δάτο, την Λυδία σχολεία Ανοιχτά

Στο Πολύστυλο, το Δάτο, την Λυδία σχολεία Ανοιχτά
Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας έλαβε το μήνυμα. Άρχισε λοιπόν να ψάχνει εκπαιδευτικούς για τα δημοτικά σχολεία της Λυδίας, του Πολύστυλου και του Δάτου που τελικά θα λειτουργήσουν κανονικά. Η συγκεκριμένη πληροφορία δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση, απομένει μόνο το τυπικό της υπόθεσης. Όλα έγιναν μέσα στην εβδομάδα που τελειώνει αύριο. Η υπηρεσία εμφανίζονταν σίγουρη ότι τα σχολεία κλείνουν. Είχε μάλιστα «μοιράσει» αλλού τους εκπαιδευτικούς αυτών των σχολείων. Γονείς και κηδεμόνες από τα τρία χωριά του Δήμου Καβάλας πίεζαν. Πίεζαν τους πολιτικούς. Έβλεπαν κι αυτοί όμως ότι όλοι και όλα ήταν σε βάρος τους.Οι ελπίδες ήταν από λίγες έως ελάχιστες. Ως που ο Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος
πήρε την πρωτοβουλία κι ασχολήθηκε με το θέμα. Με δεδομένο το ότι δεν έπαψαν να ισχύουν οι λόγοι για τους οποίους τα δύο σχολεία λειτούργησαν πέρσι, ήταν εύκολο να πεισθεί το Υπουργείο να ανανεώσει την αναστολή κατάργησης τους. Κι όχι μόνο αυτό. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει περίπου υποσχεθεί την οριστική διάσωση των δύο σχολείων με νέα παρέμβαση που θα γίνει τον Μάρτιο του 2013.
Το βράδυ της Πέμπτης ο Υφυπουργός Εργασίας τηλεφώνησε στον πρόεδρο του συλλόγου γονέων του σχολείου Δάτου-Πολυστύλου. Του ανακοίνωσε την ευχάριστη είδηση. Χθες όσοι βρίσκονταν στην υπηρεσία δηλαδή στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση- στον 5 όροφο του Διοικητηρίου- αντιλαμβάνονταν ότι κι αυτή έμαθε το νέο. Προετοιμάζονταν έτσι για να γίνει κανονικά ο αγιασμός. Στο Δάτο, στο Πολύστυλο αλλά και την Λυδία. Ως την ημέρα του αγιασμού θα υπάρξει η σχετική υπουργική απόφαση. Στο μεταξύ και άλλα θέματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας επανέρχονται δριμύτερα. Είναι πιθανό να αρχίσουν νέα προσπάθεια για να λειτουργήσει το σχολείο τους οι γονείς του Μυρτοφύτου. Στην πόλη της Καβάλας γονείς και κηδεμόνες προσπαθούν να αποτρέψουν την υποβάθμιση (λόγω μειωμένου αριθμού μαθητών) τόσο του 20ου Δημοτικού Σχολείου (Περιγιάλι) όσο και του 14ου (Προφήτης Ηλίας). Τα δύο σχολεία από 6θέσια που ήταν, φέτος προορίζονται να λειτουργήσουν 4θεσια. Από χθες άρχισε η διανομή βιβλίων στα δημοτικά σχολεία όλου του Νομού. Τα βιβλία ήρθαν στην Καβάλα την Πέμπτη, αποθηκεύτηκαν στο σχολείο του Άη Γιάννη κι από χθες το πρωί (με ευθύνη των Δήμων) μοιράζονται. Η διανομή θα συνεχιστεί την Δευτέρα, ίσως και την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου