Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Γιώργος το παίζει πατριώτης



Μπορεί να εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ μαζί με τον αδερφό του Αντρίκο, αλλά εξακολουθεί να ζει... στον κόσμο του. Ο «διάλογος» που αποκάλυψε χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία» μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και ενός απελπισμένου Ελληνα πολίτη αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος που κυβέρνησε επί διετία τη χώρα παραμένει απολύτως αμετανόητος για το κακό που προκάλεσε. Επιμένει ότι έσωσε την Ελλάδα, επιρρίπτει όλες τις ευθύνες στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και, ενώ αποδίδει σε «θεωρίες συνωμοσίας» τις κατηγορίες για τον ρόλο του ως πρωθυπουργού, δεν διστάζει να αποδώσει σε «συνωμοσίες συμφερόντων» την απομάκρυνσή του από την εξουσία. Επιμένει μάλιστα ότι έδρασε... πατριωτικά, υποστηρίζοντας ότι «συμφέροντα που έχουν μάθει να εξαγοράζουν πολιτικούς, δικαστές, να ελέγχουν μέσα ενημέρωσης και τράπεζες» δεν τον ήθελαν στην κυβέρνηση γιατί «δεν τους έκανε τη χάρη» (!), αντίθετα πολέμησε τη διαφθορά.

Νιώθωντας τώρα τον κλοιό να σφίγγει γύρω από μέλη της οικογένειάς του, ο κ. Παπανδρέου σπεύδει
να τα... αθωώσει, απολογούμενος ο ίδιος και δηλώνοντας -ως άλλος Ακης Τσοχατζόπουλος- ότι «κανείς από τους συγγενείς» του «δεν είναι υπεύθυνος» για τις δικές του πράξεις. «Είμαι υπεύθυνος για τις πράξεις μου. Εντελώς υπεύθυνος. Και ό,τι έκανα το έκανα με πόνο και με αίσθημα πατριωτισμού στην πατρίδα μου, την Ελλάδα» λέει. Δικαιολογούμενος τέλος για τις ατελείωτες καλοκαιρινές του διακοπές, απαντά σε όσα του καταλογίζει ο διαδικτυακός του συνομιλητής ότι «αν είχα γιοτ και βίλες, σπίτια σε νησιά και τόσα άλλα, δεν θα χρειαζόταν να πάω σε συνηθισμένα ξενοδοχεία», καλώντας τον να μην πιστεύει ό,τι διαβάζει...

Και όλα αυτά τα υποστηρίζει ευρισκόμενος πια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, εγκατεστημένος στο επιπλωμένο διαμέρισμα που του έχει παραχωρήσει το διεθνούς φήμης πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, εξασφαλίζοντάς του, ακόμα, πλήρως εξοπλισμένο γραφείο, μία επιστημονική συνεργάτιδα ασιατικής καταγωγής, τα αεροπορικά εισιτήρια που θα τον πηγαινοφέρνουν στην Ελλάδα και προσφέροντάς του αμοιβή ύψους 20.000 δολαρίων για να «διδάξει» την εμπειρία του επί τρίμηνο. Η τελευταία αποτελεί κατά πληροφορίες... χορηγία της Γιάννας Αγγελοπούλου, που ίδρυσε και χρηματοδοτεί από πέρσι το πρόγραμμα Global Public Leaders. Την ίδια ώρα, εξακολουθεί να εισπράττει τη βουλευτική του αποζημίωση από το ελληνικό κράτος, ενώ προσεχώς ξεκινά και τις ενοικιαζόμενες αντί 46.000 δολαρίων ομιλίες του, μέσω διεθνούς γραφείου προσωπικοτήτων, στην ιστοσελίδα του οποίου φιγουράρει περίπου ως... ιπτάμενος ομιλητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου