Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

«Ο πιο αιματηρός μήνας» από την αρχή της εξέγερσης στη Συρία ο Αύγουστος

O αριθμός των νεκρών στη Συρία έφθασε τον Αύγουστο τους 5.000. Αυτός ήταν και ο πιο αιματηρός μήνας από την έναρξη της εξέγερσης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ το 2011. Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε στη Δαμασκό προκαλώντας τον θάνατο 25 ατόμων, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης και ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.
Νωρίτερα, σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής που εξαπέλυσε μαχητικό αεροσκάφος στην περιοχή αλ Μπαμπν, στα βόρεια της επαρχίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο παιδιά.
Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ότι διέπραξαν νέα
σφαγή, ενώ φωτογραφίες που ανέβηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν δεκάδες στοιβαγμένα πτώματα, καλυμμένα με αίματα στα προάστια της Δαμασκού. Οι ίδιοι είπαν ότι κάποιοι σκοτώθηκαν από πυρά των κυβερνητικών στρατευμάτων στο προάστιο Χάζα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των Επιτροπών Τοπικού Συντονισμού, μιας οργάνωσης ακτιβιστών, ο αριθμός των νεκρών στη Συρία έφθασε τον Αύγουστο τους 5.000. Αυτός ήταν και ο πιο αιματηρός μήνας από την έναρξη της εξέγερσης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ το 2011.
Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (ΣΕΣ), η κυριότερη παράταξη της αντιπολίτευσης, αναφέρει ότι τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των συγκρούσεων ενώ τρία εκατομμύρια πολίτες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και 250.000 να καταφύγουν ως πρόσφυγες σε άλλες χώρες, κυρίως γειτονικές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου