Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΜΕ: Κάλεσμα συμμετοχής στην Πανεργατική Διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνάδελφοι, σες
Στο νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση και την τρόικα, περιλαμβάνονται, συνεχίζονται και εντείνονται, νέα εξοντωτικά, άδικα και αντιλαϊκά μέτρα που αποτελούν τη χαριστική βολή στους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους εργαζόμενους και στην κοινωνία. Η νέα περικοπή των μισθών, μέσα από την κατάργηση των υπολειμμάτων του 13ου και 14ου μισθού, η νέα μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, η νέα κατακρεούργηση του εφάπαξ, η νέα περικοπή των δαπανών για την υγεία, η κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών και οι μαζικές απολύσεις από το Δημόσιο, αποτελούν και πάλι το βάρβαρο πλαίσιο της πολιτικής της τρικομματικής Κυβέρνησης. Οι απολύσεις και η εφεδρεία, ανεξάρτητα από τη μορφή που αυτή θα έχει, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση και τη σύνδεση μισθού και «απόδοσης» θα οδηγήσει σε περαιτέρω εξαθλίωση τους εκπαιδευτικούς και θα έχει δραματικά αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης. Οι νέοι εκπαιδευτικοί με μισθό 640 ευρώ και χρόνια υποχρεωτική παραμονή μακριά από την μόνιμη κατοικία και την οικογένειά τους οδηγούνται σε εργασιακή και κοινωνική εξαθλίωση.
Οι επιπτώσεις της συνεχιζόμενης πολιτικής του μνημονίου στην εκπαίδευση και στους εκπαιδευτικούς γίνονται όλο και πιο δραματικές. Οι σχεδόν μηδενικοί διορισμοί, σε συνδυασμό με τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών και οι μεγάλες περικοπές στις δαπάνες για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, θα δημιουργήσουν σοβαρά κενά και δυσκολίες στη λειτουργία τους. Το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει, επίσης, να εξαπολύσει ακόμα μια επίθεση στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών με την αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας.
Συνάδελφοι,σες
Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πως θα πρέπει να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική, που καταστρέφει το δημόσιο σχολείο και εξοντώνει τους εκπαιδευτικούς.
Πρέπει να σταματήσουν τώρα οι περικοπές στην παιδεία.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην πανεργατική – πανϋπαλληλική διαδήλωση που οργανώνεται από τα συνδικάτα στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη ΔΕΘ, το Σάββατο 8-9-12 στις 6  μ.μ . στην Πλατεία Αριστοτέλους (άγαλμα Βενιζέλου).
Διαβάστε περισσότερα … εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου