Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ



Έτοιμο είναι το νέο νομοθετικό πλαίσιο του υπουργείου, το οποίο προβλέπει διαδικασίες για δίκες μέσα σε 6 μήνες των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των παράνομα ωφελημένων από συντάξεις και επιδόματα μαϊμού.
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις για τους επίορκους Δημοσίους Υπαλλήλους : Οι υποθέσεις διαφθοράς στο Δημόσιο θα περνούν από τον εισαγγελέα, ο οποίος θα ασκεί άμεσα δίωξη και θα πηγαίνουν κατευθείαν σε ανακριτική διαδικασία.
Στο στάδιο αυτό θα αναλαμβάνει ο πρόεδρος Πρωτοδικών και θα πρέπει μέσα σε σύντομο διάστημα,
που δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες, να αποφαίνεται για κάθε υπόθεση.
Στη διάρκεια της διερεύνησης θα μπορεί να διαταχθεί άρση του φορολογικού, τραπεζικού και περιουσιακού απορρήτου καθώς και να ζητηθεί η δέσμευση λογαριασμών.
Τι προβλέπει για τις παράνομες συντάξεις και τα επιδόματα
Πάνω από 6.000 φάκελοι με στοιχεία συντάξεων που χρήζουν διερεύνησης καθώς πιθανολογείται πως είναι παράνομες θα πρέπει να φτάσουν στα χέρια του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μέχρι την Παρασκευή, οπότε λήγει η σχετική προθεσμία που είχε δώσει ο υπουργός Εργασίας.
Ήδη, ο ΟΓΑ απέστειλε 1.014 υποθέσεις συντάξεων, οι δικαιούχοι των οποίων δεν συμμετείχαν στην απογραφή που πραγματοποίησε ο ασφαλιστικός φορέας.
Μετά την αντίστοιχη απογραφή στο ΙΚΑ προέκυψαν περιπτώσεις 7.000 ύποπτων συντάξεων, εκ των οποίων οι 2.500 αφορούσαν ασφαλισμένους που είχαν αποβιώσει και γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία και με άλλους φορείς να εντοπιστούν εκείνοι που συνέχισαν να τις εισπράττουν γιαλογαριασμό τους.
Από την πλευρά του, ο ΟΑΕΕ έχει στείλει 80 από τις 150 ύποπτες υποθέσεις συντάξεων στον Αρειο Πάγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου