Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Λιγότερα τα έσοδα από τον τουρισμό και στην Ιταλία

Λιγότερα τα έσοδα από τον τουρισμό και στην ΙταλίαAπώλειες και για τον τουρισμό στην Ιταλία ελέω κρίσης...Ο ιταλικός τουρισμός τους πρώτους 8 μήνες του 2012 υπέστη μείωση εσόδων που υπολογίστηκε ότι ανήλθε στο 10%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα ο συνεταιρισμός ξενοδόχων Federalberghi.
«Η παρουσία των Ιταλών ήταν αισθητά πιο μειωμένη. Ευτυχώς, οι καταστροφικές προβλέψεις δεν επαληθεύτηκαν, εν μέρει λόγω των αφίξεων των ξένων», δήλωσε ο πρόεδρος της Federalberghi,
Μπερναμπό Μπόκα.
Τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους οι Ιταλοί που πήγαν διακοπές ήταν κατά 5,6% λιγότεροι σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2011. Οι ξένοι αντιθέτως αυξήθηκαν κατά 1,2%. Κάτι που οφείλεται και στις τιμές μας, οι οποίες έχουν παγώσει εδώ και τρία χρόνια», συμπληρώνει ο Μπόκα.
Για πρώτη φορά φέτος, τα έσοδα του ιταλικού τουρισμού παρουσίασαν κάμψη τον Αύγούστο--μήνα ζωτικής σημασίας για τους ξενοδόχους, εστιάτορες και όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ευρύτερου τομέα.
«Η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο πρέπει να ετοιμάσουν άμεσα σε σχέδιο νομικής και οικονομικής μεταρρύθμισης του τουρισμού, ώστε χιλιάδες επιχειρήσεις που παράγουν το 10% του ΑΕΠ της χώρας, να μπορέσουν να ξανασηκώσουν το κεφάλι», υποστήριξε ο πρόεδρος της Federalberghi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου