Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Συναντήσεις του υπουργού Παιδείας με ΟΛΜΕ – ΔΟΕ


Με προβλήματα ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, τονίζουν οι εκπαιδευτικοί

Με τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ συναντήθηκε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, όπου τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα των σχολείων και των εκπαιδευτικών, ενόψει μάλιστα και της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι δάσκαλοι για τις 12 Σεπτεμβρίου. Τρίωρες στάσεις εργασίας έχουν εξαγγείλει και οι καθηγητές.

Οι εκπαιδευτικοί έκαναν λόγο για «δυσμενές περιβάλλον» στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στις περικοπές των αποδοχών των εκπαιδευτικών.

Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ), Κομνηνός Μαντάς, μίλησε για συσσωρευμένα προβλήματα, αλλά και για οφειλές των σχολείων, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για θέρμανση, αλλά ούτε καν για κιμωλίες, υπογραμμίζοντας την πρόθεση των εκπαιδευτικών να αντιδράσουν σε όλα αυτά.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Ν. Παπαχρήστος, τόνισε από την πλευρά του ότι οι εκπαιδευτικοί θα αντιδράσουν δυναμικά σε περαιτέρω μειώσεις των αποδοχών τους.

Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, δήλωσε από την πλευρά του, μετά το τέλος της συνάντησης, ότι έχουν ήδη εξασφαλισθεί τα σχολικά βιβλία στο πλαίσιο της «μάχης του αυτονόητου» που δίνει το υπουργείο και πρόσθεσε ότι έχει εξασφαλισθεί η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών στη συντριπτική τους πλειοψηφία.

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες θα πρέπει όλοι να υπερβούμε τους εαυτούς μας γιατί αυτό που διακυβεύεται είναι πάρα πολύ σοβαρό, διακυβεύεται το μέλλον της πατρίδας, διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών μας», κατέληξε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου