Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Κουβέλης προς βουλευτές ΔΗΜΑΡ: Τα μέτρα είναι αναγκαία

Οι διαφορετικές απόψεις που επικρατούν στην ΔΗΜΑΡ εκφράστηκαν στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Η συνεδρίαση διήρκησε περίπου έξι ώρες. Ο πρόεδρος κ. Φώτης Κουβέλης εξήγησε στα στελέχη και του βουλευτές την αναγκαιότητα των μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες τόνισε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για την οικονομία και ότι πρέπει οι περικοπές να γίνουν αποδεχτές.

Υπογράμμισε πως ο ρόλος της ΔΗΜΑΡ επικεντρώνεται στο να απαλυνθούν τα σκληρά μέτρα. Στις διαφωνίες στελεχών, οι οποίοι έθεσαν θέμα ισοδυνάμων η ηγεσία του κόμματος αντέκρουσε λέγοντας πως μέσα σε 45 ημέρες δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα ισοδύναμα και ότι ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει φόρους, άρα είναι δύσκολο να εισπραχθούν άμεσα έσοδα από την φοροδιαφυγή. Επίσης από βουλευτές κοντά στον κ. Κουβέλη ακούστηκε η άποψη πως όταν σχηματίστηκε η κυβέρνηση κανείς δεν γνώριζε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα.

Στους διαφωνούντες που πήραν τον λόγο ήταν οι κκ Μιχελογιαννάκης, Νεφελούδης, Σταθόπουλος, Βουδούρης και η κυρία Μαρία Ρεπούση. Οι παραπάνω υποστήριξαν πως δεν πιστεύουν ότι τα μέτρα των περικοπών είναι μονόδρομος. Την άποψη της ηγεσίας στήριξαν οι κκ Μαργαρίτης, Λυκούδης, Σχετάκης, Λειβαδάς, Παπαθανασίου κα. Εκτιμάται πως οι διαρροές βουλευτών από τη ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να θεωρούνται βέβαιες. Η έκταση όμως των διαρροών θα εξαρτηθεί και από τον τρόπο που θα κατατεθεί στη Βουλή το πακέτο των μέτρων, δηλαδή αν θα είναι σε ένα άρθρο ή σε περισσότερα, ή αν θα ενταχθεί στο προϋπολογισμό ή, ακόμα και αν διασπαστεί κατά υπουργεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου