Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ


dimos ilioypolis

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού & Μνήμης Γρ. Λαμπράκη που διανύουμε, εγκαινιάζει τον Οκτώβριο έναν ακόμη θεσμό, το Ανοιχτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο Ηλιούπολης, με στόχο την πολιτιστική και πνευματική καλλιέργεια των δημοτών.
Το Ανοιχτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο εντάσσεται στις δράσεις για τη Δια Βίου Μάθηση των συμπολιτών μας, και έχει σαν σκοπό να παράσχει στους δημότες έγκυρη
και τεκμηριωμένη γνώση από Πανεπιστημιακούς Καθηγητές και καταξιωμένους ανθρώπους του πνεύματος και της Τέχνης, πάνω σε γνωστικά αντικείμενα ευρέος ενδιαφέροντος.
Προχωρούμε στην ίδρυση του Ανοιχτού Δημοτικού Πανεπιστημίου Ηλιούπολης, πεπεισμένοι ότι σε μια εποχή γενικευμένης κρίσης, όχι μόνο οικονομικής, αλλά και ηθικής, πνευματικής και πολιτισμικής, όπως αυτή που έχει πλήξει τη χώρα, η άνοδος του πνευματικού επιπέδου των πολιτών συμβάλλει στην ενίσχυση της αξιακής κοινωνικής συγκρότησης και της εθνικής ανάταξης, και πρέπει να αποτελεί κύριο μέλημα της πολιτείας.
Το Ανοιχτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο θα αρχίσει πιλοτικά τη λειτουργία του, με τρεις κύκλους μαθημάτων, πάνω στις θεματικές ενότητες:
• Ιστορία της Ελληνικής Λογοτεχνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου