Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ Τουλάχιστον δύο νεκροί σε συντριβή νατοϊκού ελικοπτέρου

Τουλάχιστον δύο νεκροί σε συντριβή νατοϊκού ελικοπτέρου
Δύο στρατιώτες του NATO σκοτώθηκαν σήμερα στην πτώση ενός ελικοπτέρου στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF), προσθέτοντας ότι δεν είναι ενήμερη για τα αίτια της συντριβής του.
Οι ταλιμπάν υποστήριξαν από την πλευρά τους ότι κατέρριψαν το ελικόπτερο, που σύμφωνα με τις αρχές κατέπεσε στην Λογκάρ, μια επαρχία που βρίσκεται νότια της Καμπούλ και στην οποία δρουν
αντάρτες.
Είναι η τρίτη αιματηρή συντριβή ελικοπτέρου της διεθνούς δύναμης μέσα σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες, ανέφερε η ISAF που, όπως συνηθίζει, δεν αποκάλυψε την εθνικότητα των θυμάτων.
Οι ταλιμπάν υποστήριξαν ότι οι μαχητές τους κατέρριψαν δύο ελικόπτερα στην διάρκεια μάχης, σκοτώνοντας «21 Αμερικανούς στρατιώτες», σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, όμως ο εκπρόσωπος της ISAF αντισυνταγματάρχης Χάγκεν Μέσερ είπε πως «μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένα ελικόπτερο συνετρίβη το απόγευμα στην επαρχία Λογκάρ. . . δύο άνδρες της ISAF σκοτώθηκαν».
Η στρατιωτική δύναμη της διεθνούς συμμαχίας διαθέτει 130.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν, κατά τα δύο τρίτα Αμερικανούς.
Δύο Αυστραλοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν υπό παρόμοιες συνθήκες την 30ή Αυγούστου στην επαρχία Χελμάντ, μια επαρχία στο νότιο Αφγανιστάν. Η ISAF είχε ανακοινώσει ότι δεν διαπίστωσε να υπήρχε δραστηριότητα των ταλιμπάν στην περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν την ώρα της συντριβής.
Εξάλλου την 16η Αυγούστου ένα ελικόπτερο είχε συντριβεί υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στην Κανταχάρ προκαλώντας το θάνατο 11 ανθρώπων, επτά Αμερικανών στρατιωτικών, τριών Αφγανών συναδέλφων τους και ενός Αφγανού μεταφραστή. Οι ταλιμπάν υποστήριξαν ότι είχαν καταρρίψει και αυτό το αεροσκάφος, κάτι που η ISAF διέψευσε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου