Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Νέα εγκύκλιος για τον αριθμό μαθητών στα τμήματα κατευθύνσεων των Γενικών Λυκείων

Ο υφυπουργός παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου  πριν λίγο εξέδωσε εγκύκλιο η οποία ορίζει τα εξής:
«Σας γνωρίζουμε ότι για το σχολικό έτος 2012-2013 οι μαθητές στα τμήματα κατεύθυνσης στη Β΄ και Γ΄ τάξη Γενικού Λυκείου και στη Γ΄ και Δ΄ τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου δεν μπορεί να υπερβαίνουν
τους είκοσι οχτώ (28) (σχετ. η με αρ. πρωτ. 29188/Γ2/14-03-2011 εγκύκλιος, «...ο αριθμός των μαθητών θα είναι μέχρι είκοσι πέντε (25) με προσαύξηση 10%»)
Το ανωτέρω ισχύει και για τους κύκλους της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης».
ΤΙ ΟΡΙΖΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 100835/Γ2/4-9-2012
Α. Προϋποθέσεις λειτουργίας τμημάτων κατευθύνσεων στα Γενικά Λύκεια
Όπου η Β΄ ή Γ΄ τάξη Γενικού Λυκείου λειτουργεί με ένα τμήμα απαιτούνται τουλάχιστον έντεκα (11) μαθητές για τη δημιουργία τμήματος κατεύθυνσης. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που η μετακίνηση των μαθητών στο πλησιέστερο Γενικό Λύκειο είναι δυσχερής ή οικονομικά ασύμφορη μπορεί να εγκριθεί η λειτουργία τμήματος κατεύθυνσης με έξι (06) φοιτώντες μαθητές μετά από πλήρως αιτιολογημένη απόφαση του Διευθυντή της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης.
Όπου η Β΄ ή η Γ΄ τάξη Γενικού Λυκείου λειτουργεί με δύο τμήματα απαιτούνται τουλάχιστον
δεκαπέντε (15) μαθητές για τη λειτουργία τμήματος κατεύθυνσης. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που η μετακίνηση των μαθητών στο πλησιέστερο Γενικό Λύκειο είναι δυσχερής ή οικονομικά ασύμφορη μπορεί να εγκριθεί η λειτουργία τμήματος κατεύθυνσης με δέκα (10) φοιτώντες μαθητές μετά από πλήρως αιτιολογημένη απόφαση του Διευθυντή της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης.
Όπου η Β΄ ή η Γ΄ τάξη Γενικού Λυκείου λειτουργεί με τρία ή περισσότερα τμήματα απαιτούνται τουλάχιστον είκοσι (20) μαθητές για τη λειτουργία τμήματος κατεύθυνσης. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που η μετακίνηση των μαθητών στο πλησιέστερο Γενικό Λύκειο είναι δυσχερής ή οικονομικά ασύμφορη μπορεί να εγκριθεί η λειτουργία τμήματος κατεύθυνσης με (15) φοιτώντες μαθητές μετά από πλήρως αιτιολογημένη απόφαση του Διευθυντή της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης.
Στα απομονωμένα Γενικά Λύκεια της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας, όπου η μετακίνηση των μαθητών είναι αντικειμενικά αδύνατη, μπορεί να εγκριθεί η λειτουργία τμήματος κατεύθυνσης ανεξάρτητα από τον αριθμό των φοιτώντων μαθητών μετά από πλήρως αιτιολογημένη απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπ/σης.
Στις περιπτώσεις που ο αριθμός των μαθητών, οι οποίοι επιθυμούν να φοιτήσουν υπερβαίνει τους τριάντα (30), εγκρίνεται η λειτουργία και άλλου τμήματος κατεύθυνσης.
Τα ανωτέρω ισχύουν και για τους κύκλους της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Περιφ. Διευθύντρια Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας δήλωσε στο esos πως δεν απέστειλε κανένα εγγραφο προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ούτε στους Διευθυντές των Σχολείων και πως το έγγραφο που κυκλοφόρησε στο διαδύκτυο δεν ανταποκρίνονεται στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου