Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Γιατί έχουν ομπρέλες παραλλαγής στον εξοπλισμό τους οι Κούρδοι αντάρτες;


Γιατί έχουν ομπρέλες παραλλαγής στον εξοπλισμό τους οι Κούρδοι αντάρτες;

Η φωτογραφία δείχνει πτώματα Κούρδων ανταρτών μετά από μάχες με Τούρκους. Η λεπτομέρεια της φωτογραφίας είναι οι ομπρέλες παραλλαγής που βρέθηκαν στον εξοπλισμό τους. Είναι αυτές που τους επιτρέπουν να μην εντοπίζονται από θερμικές κάμερες, όπως γράφουν τα tourkikanea.gr

Xωρίς ενημέρωση των ΗΠΑ πλήττει από αέρος πλέον η Τουρκια στόχους του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, ισχυρίζεται η Άγκυρα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας  Hurriyet η τακτική αυτή εφαρμόζεται έπειτα από την αποχώρηση  των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ με στόχο να τρομοκρατήσει  και να εξαναγκάσει τους Κουρδους να μην συνεργάζονται με το ΡΚΚ.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι σύμφωνα με δηλώσεις τούρκου αξιωματούχου η Τουρκία πραγματοποιεί αεροπορικά κτυπήματα κατά θέσεων του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ «χωρίς άλλες διατυπώσεις» . Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία στέλνει προς την περιφερειακή κυβέρνηση των Κούρδων του βορείου Ιράκ το εξής ισχυρό μήνυμα: « Πολεμήστε το ΡΚΚ ή θα διεξάγουμε εμείς τις δικές μας στρατιωτικές επιχειρήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου