Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Η Μέρκελ τραβάει το αυτί του Ρέσλερ

Η Μέρκελ τραβάει το αυτί του ΡέσλερΜπορεί ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ να μην υπακούει στις παρενέσεις της Άγκελα Μέρκελ και να μην "ζυγίζει τα λόγια του" όταν μιλάει για την Ελλάδα αλλά η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ανέλαβε να τον επαναφέρει στην τάξη με τίτλο "η διάγνωση του δρος Ρέσλερ για την Ελλάδα είναι λάθος". Την επίθεση δέχθηκε ο Ρέσλερ με αφορμή νέα συνέντευξή του στην εφημερίδα  Frankfurter Rundschau, όπου επέμεινε την άποψή του ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ [EUR=X]  θα ήταν διαχειρίσιμη.
Η επιθετική κίνηση της Süddeutsche Zeitung δείχνει ότι η Αγκελα Μέρκελ έχει διάθεση και βούληση να κατεβάσει τους τόνους γύρω από το ελληνικό πρόβλημα δίνοντας χρόνο στον Ατνώνη Σαμαρά να
πράξει τα δέοντα, έως τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η Süddeutsche Zeitung αναφέρεται δηκτικά στον Ρέσλερ γράφοντας: «Όταν ο αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ δηλώνει ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν τρομάζει πλέον, έχει κατά νου μια θεραπεία. Προσπαθεί να καθησυχάσει την κοινή γνώμη από τις πιθανές συνέπειες της ευρωκρίσης. Ο Ρέσλερ μοιράζει φραστικά ηρεμιστικά. Αυτός είναι ο ρόλος του υπουργού Οικονομίας και είναι ίσως χρήσιμος σε εποχές που η οικονομία βρίσκεται σε τέτοια δυσμενή κατάσταση».
Ενώ συνεχίζει: «Κι όμως η θεραπεία του Ρέσλερ έχει ένα σημαντικό λάθος. Τη συστήνει, χωρίς όμως να είναι σε θέση να κρίνει, εάν είναι σωστή. Όπως κάθε άλλος πολιτικός, ο υπουργός Οικονομίας δεν γνωρίζει εάν οι εκτιμήσεις του αντιστοιχούν στην πραγματικότητα ή απλά στη γνώμη του τελευταίου οικονομολόγου με τον οποίο μίλησε», καταλήγει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου