Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΕΦΕΤ κατεβάζει από τα ράφια φυσικούς χυμούς

Ο ΕΦΕΤ κατεβάζει από τα ράφια φυσικούς χυμούς Στη σειρά ανακλήσεων προϊόντων από τα ράφια των σούπερ μάρκετ,  έρχεται να προστεθεί και η αντίστοιχη φυσικών χυμών με την επωνυμία «100% φυσικός χυμός Amita Motion», έπειτα από ανίχνευση του παθογόνου μικροοργανισμού Alicyclobacillus spp που διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.
Η ύπαρξη του παθογόνου μικροοργανισμού εντοπίσθηκε έπειτα από σχετικές πληροφορίες για δυσάρεστη γεύση του φυσικού χυμού. Ο ΕΦΕΤ επιλήφθηκε άμεσα επί του θέματος, προχωρώντας σε επιθεώρηση των μονάδων παραγωγής των εν λόγω προϊόντων, ενώ κάλεσε του καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα προϊόντα αυτά να αποφύγουν την κατανάλωσή τους.
Ανακοίνωση της Coca-Cola 3E
Η παρασκευάστρια εταιρία, Coca-Cola Τρία Έψιλον με ανακοίνωση που εξέδωσε γνωστοποιεί ότι σε
ορισμένες συσκευασίες του 100% Φυσικού Χυμού Amita Motion έχει παρατηρηθεί ασυνήθιστη γεύση που δεν εγκυμονεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

"Ένα από τα 9 φρούτα που αναμειγνύονται για να δημιουργήσουν τη μοναδική γεύση της Amita Motion, αποτελεί την γεννεσιουργό αιτία αυτής της γευστικής απόκλισης. Ο χυμός του συγκεκριμένου φρούτου περιέχει έναν αβλαβή και φυσικά αναπτυσσόμενο μικροοργανισμό, περιοδικά εμφανιζόμενο κατά τη συγκομιδή και αγροτική επεξεργασία των φρούτων, ο οποίος σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος, αντέδρασε προκαλώντας μια  ασυνήθιστη γεύση, η οποία δεν είναι επιβλαβής για τη δημόσια υγεία.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από ενδελεχείς ελέγχους σε εσωτερικά και εξωτερικά ερογαστήρια.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον ενημερώνει τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί προϊόντα Amita Motion με τις ημερομηνίες λήξης που εμπεριέχονται στον κάτωθι πίνακα, ότι μπορούν να τα επιστρέψουν στο σημείο αγοράς τους προκειμένου να τα αντικαταστήσουν.

Η εταιρεία λυπάται για οποιαδήποτε ανησυχία έχει προκληθεί.

Για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με το θέμα, οι καταναλωτές μπορούν να καλούν χωρίς χρέωση στη Γραμμή Καταναλωτή (800 11 55 801)" αναφέρει η εταιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου