Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ερχεται νέο κύμα ρυθμίσεων στα δάνεια

Ερχεται νέο κύμα ρυθμίσεων στα δάνεια
Ενώ η κρίση βαθαίνει και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθυστερεί οι τραπεζίτες επιλέγουν πλέον το δρόμο της συνενεόησης με τους δανειολήπτες χαλαρώνοντας το μοντέλο εξανλτητικής πίεσης για την καταβολή των χρεωστούμενων καθώς δεν αποδίδει καρπούς. Σε αυτό το πλαίσιο η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ανακοίνωσε πως από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα έχουν ρυθμιστεί 800,000 δάνεια ενώ αναμένεται νέο κύμα ρυθμίσεων καθώς οι τράπεζες καθαρίζουν τους ισολογισμούς τους και προσπαθούν να βελτιώσουν την κεφαλαιακή τους διάρθρωση.
Ο πρόεδρος της ΕΕΤ, Γιώργος Ζανιάς, ανέφερε ότι μετά τις
τελευταίες εκλογές έχουν επιστρέψει αρκετά δισ. ευρώ καταθέσεων και ότι η συμφωνία με την τρόικα για το νέο πακέτο μέτρων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕΤ, οι ρυθμίσεις αφορούν κυρίως την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής και τη μείωση της μηνιαίας δόσης σε ομάδες καταναλωτών που έχουν υποστεί καθίζηση των εισοδημάτων τους, όπως οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι.
«Γίνονται πάρα πολλές ρυθμίσεις δανείων αυτήν την εποχή στις τράπεζες. Για την ακρίβεια, νομίζω, ότι σωρευτικά έχουν ρυθμιστεί 800.000 δάνεια», δήλωσε ο κ. Ζανιάς κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Σύμφωνα με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, από τις αρχές του 2010 έως τα τέλη του περασμένου Ιούνη είχαν ρυθμιστεί 663.422 περιπτώσεις καρτών, καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων συνολικού ύψους 18,26 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου