Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Τσίπρας: Δεν θα γίνω Α.Παπανδρέου... θα τον ξεπεράσω


Για τη σύγκριση του με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τα δημοσιεύματα που φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ να πλαγιοκοπεί τους υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ είπε χαρακτηριστικά: «Ούτε ο Τσίπρας θα γίνει Παπανδρέου, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ νέο ΠΑΣΟΚ, διότι ζούμε σε μία άλλη εποχή. Δεν είμαστε στη δεκαετία του ’80».
«Δυστυχώς για εμάς είμαστε σε μια πιο δύσκολη εποχή που χρειάζεται να αναζητήσουμε πιο σύνθετες και πιο δύσκολες απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα. Υπό αυτή την έννοια εγώ νομίζω ότι ο
διάλογος και η συζήτηση πάνω στην πορεία του πολιτικού συστήματος και των κοινωνικών διεργασιών τις κρίσιμες αυτές δεκαετίες του ‘70 και του ‘80 είναι πολύ χρήσιμος διάλογος. Όμως σήμερα πρέπει να αναζητήσουμε νέα εργαλεία» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Το τελευταίο επεισόδιο στη κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ήρθε πριν από λίγες ημέρες όταν κυκλοφόρησε αφίσα για εκδήλωση στη Νίκαια στις 3 Σεπτεμβρίου ημέρα των «γενεθλίων» του ΠΑΣΟΚ. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Νέο Αγωνιστική με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ως κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα και αρχικά δύο στελέχη από το ΠΑΣΟΚ που έχουν πάρει αποστάσεις από την Ιπποκράτους, την Νίνα Κασιμάτη και τον Μενέλαο Γκίβαλο, ο οποίος τελικά δήλωσε ότι δεν θα συμμετέχει μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Το θέμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά που έκανε λόγο για «ατόπημα» του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι «η 3η Σεπτέμβρη ανήκει στο ΠΑΣΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου