Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

"Θα ξεπαραδιάσουμε τους πλούσιους"


Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” νέα φορολογική κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης, ενώ εξετάζεται η αύξηση της φορολογίας για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ με συντελεστή της τάξης του 50%.
Σκοπός του οικονομικού επιτελείου είναι η μείωση του αριθμού των κλιμακίων για μισθωτούς και συνταξιούχους καθώς και των συντελεστών και να διατηρηθεί το αφορολόγητο όριο στα 5.000 ευρώ.
Ταυτόχρονα εξετάζεται να μειωθούν δραστικά και οι συντελεστές φορολόγησης της νέας κλίμακας.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η εξίσωση προς τα κάτω των ανώτατων φορολογικών συντελεστών στα εισοδήματα από εργασία και επιχειρηματική δραστηριότητα. Δηλαδή εφόσον ο φορολογικός συντελεστής μειωθεί στο 30% για όλες τις επιχειρήσεις, στα ίδια επίπεδα να κυμανθούν και οι συντελεστές στη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους.
Η εφορία από την άλλη θα αναγνωρίζει και θα αφαιρεί κατά 100% από το φορολογητέο εισόδημα των φορολογούμενων τις αποδείξεις από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, αισθητικούς, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους και άλλες κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών.
Εκτός από τις παραπάνω περιπτώσεις το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να συμπεριλάβει στη σχετική λίστα τις δαπάνες σε μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης και άλλες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας.
Αντίθετα καταργούνται οι αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και καταστήματα ένδυσης ή υπόδησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου