Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Στη δημοσιότητα ο μισθός του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα στοιχεία μισθοδοσίας των κληρικών των Μητροπολιτών και του Αρχιεπισκόπου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "ο ιερός κλήρος υπάγεται στο ενιαίο μισθολόγιο χωρίς καμία θετική ή αρνητική διάκριση. Ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, οι σεβασμιότατοι Μητροπολίτες και ο ιερός κλήρος δεν έχουν εξαιρεθεί από καμία γενικότερη μισθολογική μείωση, ούτε ζήτησαν να εξαιρεθούν".

Όπως φαίνεται στους πίνακες αποδοχών, οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές του κ. Ιερώνυμου μετά
από 33 χρόνια υπηρεσίας είναι 2.978 ευρώ και οι καθαρές 2.213 ευρώ. Την ίδια στιγμή ένας Μητροπολίτης με 30 χρόνια προϋπηρεσίας αμείβεται με 1.750 ευρώ μηνιαίως.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας

Το ταμείον είναι μείον...

Τα οικονομικά της Εκκλησίας βρέθηκαν, την Πέμπτη στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής των Οικονομικών (ΕΚΥΟ), μητροπολίτης Ελασσόνας Βασίλειος, παρουσίασε την οικονομική κατάσταση της Εκκλησίας λεπτομερώς, τονίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και παρουσιάζοντας όλα τα σχετικά στοιχεία που το επιβεβαιώνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μητροπολίτης τόνισε στους συνοδικούς ιεράρχες τις οικονομικές υποχρεώσεις τής Εκκλησίας για την πληρωμή δόσεων δανείων που έχει ήδη συνάψει, ενώ συγχρόνως αναφέρθηκε στα έσοδα τα οποία, όπως είπε, συνεχώς μειώνονται.

Από τον μητροπολίτη ζητήθηκαν, ωστόσο, περαιτέρω διευκρινίσεις, στοιχεία και ενημέρωση, κυρίως για παλαιότερες οικονομικές υποχρεώσεις της Εκκλησίας αλλά και οικονομικές υποθέσεις που εκκρεμούν. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τους εργαζόμενους στη Σύνοδο και, συγκεκριμένα, για τον ακριβή αριθμό και τις μηνιαίες δαπάνες για μισθούς. Αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συζήτηση, καθώς ζητήθηκε επί πλέον ενημέρωση σε συνολικό επίπεδο, αλλά και μελέτη για τις προοπτικές και τους τρόπους αντιμετώπισης της δεινής οικονομικής κατάστασης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι ιεράρχες δέχθηκαν και τον μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο, ο οποίος τους ενημέρωσε για τη συμπεριφορά της αδελφότητας της Μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος στη Ναύπακτο. Όπως έχει ειπωθεί και στο παρελθόν στη σύνοδο, η εν λόγω αδελφότητα δεν πειθαρχεί στον μητροπολίτη και έχουν γίνει συστάσεις, κατ΄επανάληψη.

Αποφασίσθηκε να μεταβεί στη μονή ο επίσκοπος Διαυλείας και αρχιγραμματέας της συνόδου Γαβριήλ, προκειμένου να την προτρέψει να εφαρμόσει τα όσα της έχουν υποδειχθεί από τη σύνοδο, ώστε να αποφευχθεί η επιβολή κανονικών, πνευματικών και νομικών μέτρων.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου