Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιοι "κάρφωσαν" τα ελληνικά όπλα στη Κύπρο! Αποκαλύψεις Τούρκου στρατηγού


Ποιοι `κάρφωσαν` τα ελληνικά όπλα στη Κύπρο! Αποκαλύψεις Τούρκου στρατηγού

Παρασκηνιακές - και κατασκοπευτικές - κινήσεις που ισχυρίζεται πως είχε κάνει η Τουρκία για να διώξει από την Κύπρο ελληνικά όπλα αμερικανικής κατασκευής  παρουσιάζει ο Τούρκος στρατηγός εα Εργκίν Σαϊγκούν σε βιβλίο που έγραψε στην φυλακή.
 
Στοιχεία από τα όσα σχετικά υποστηρίζει ο απόστρατος στρατηγός παρουσιάζει η εφημερίδα  Vatan στο πλαίσιο της αναφοράς που κάνει στο βιβλίο που αφορά κυρίως σε θέματα όπως ο αγώνας κατά του ΡΚΚ, οι σχέσεις με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την Συρία καθώς και σε άλλα εσωτερικά θέματα Το ρεπορταζ, που αποκαλύπτει και το ''πάρε -δώσε'' του αμερικανού πρέσβη - έχει  τον τίτλο « Βαριοπούλα στον τουρκικό στρατό» και  τον υπότιτλο « Η φωτογραφία των λαθραίων όπλων στην Κύπρο» . Σχετικά με τα ελληνικά όπλα υποστηρίζει:« Συναντιόμουν συχνά με τον Ricciardone ( πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία) . Είπε ότι το ελληνικό λόμπυ στις ΗΠΑ με αίτησή του προς την Γερουσία ισχυρίστηκε πως η Τουρκία έστειλε στην Κύπρο τα όπλα που δόθηκαν για τους σκοπούς του ΝΑΤΟ και ότι ζητούν να τιμωρηθεί η Τουρκία για αυτόν τον λόγο και ότι το Κογκρέσο το θέμα αυτό θα το συζητήσει την προσεχή εβδομάδα. Κάναμε κάποια εργασία και αποκαλύφθηκε ότι όπλα αυτής της κατηγορίας δεν υπάρχουν πολλά στην Κύπρο.

Ετοιμάσαμε και έναν κατάλογο ακόμα στον οποίο υπήρχαν τα αμερικανικά όπλα και πολεμοφόδια των Ελλήνων στην Κύπρο .

Δώσαμε και αυτόν τον κατάλογο στον Ricciardone και είπαμε ¨αν έχετε από μας κάποιο τέτοιο αίτημα, ζητήστε το ίδιο και από τους Ελληνες¨.

Και οι δύο κατάλογοι υποβλήθηκαν στις αρμόδιες αρχές στις ΗΠΑ και αντιμετωπίστηκαν με έντονες αντιδράσεις από το ελληνικό λόμπυ και τους υποστηρικτές του.

Οι Ελληνες είπαν ότι δεν υπάρχουν στην Κύπρο αυτά τα όπλα και ο εξοπλισμός.

Αυτή την φορά δώσαμε στους αμερικανούς τις φωτογραφίες των αναφερομένων όπλων στα σημεία που βρίσκονται .

Οι Ελληνες που δεν είχαν πλέον να κάνουν τίποτα μετά από λίγο διάστημα γνωστοποίησαν πως αποσύρθηκαν τα όπλα.

Μετά την έρευνα που κάναμε γνωστοποιήσαμε και εμείς στους αμερικανούς ότι δεν αποσύρθηκαν. Αυτήν την φορά οι αμερικανοί ετοίμασαν Εκθεση που έγραφε ότι αποσύρθηκαν όλα τα όπλα και εμείς είπαμε ότι ένα μέρος αποσύρθηκε αλλά αυτά που έμειναν δόθηκαν στην Εθνοφρουρά» . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου