Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Πόσα πρέπει να παίρνει, ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας;


Να συμπεριληφθεί στη ρύθμιση για την περιστολή των δημοσίων δαπανών και η αποζημίωση που λαμβάνει ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ζήτησε από την κυβέρνηση ο κ. Κ. Παπούλιας.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, με τον οποίο υπήρξε επικοινωνία, ο κ. Παπούλιας, ο οποίος έχει αποποιηθεί του μισθού του από τον περασμένο Φεβρουάριο, ζήτησε να συμπεριληφθεί στο επίμαχο νομοσχέδιο σχετική διάταξη βάσει της οποίας θα προβλέπεται και η μείωση της προεδρικής αποζημίωσης. Η ρύθμιση αυτή, μάλιστα, αναμένεται να περιλάβει και την μείωση των απολαβών των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον κ.
Σταϊκούρα ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής. Μάλιστα οι εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι το όφελος από τις παραπάνω μειώσεις υπολογίζεται να ανέλθει στα 350.000 ευρώ.
O ανώτατος πολιτειακός παράγοντας της χώρας λαμβάνει ετησίως 283.964 ευρώ μεικτές αποδοχές ενώ δικαιούται και ως έξοδα παράστασης το 1/3 του συνόλου της αποζημίωσής του. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε ανακοινώσει από τον Φεβρουάριο του 2012 στον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο ότι αποποιείται της αποζημίωσής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου