Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

"Όσοι την στηρίζουν, να έχουν τη δυνατότητα να συνδιαμορφώνουν τις μεταρρυθμίσεις"

ΕΟΖ θέλουν την Ελλάδα οι Γερμανοί βιομήχανοι
Να κηρυχθεί η Ελλάδα Ειδική Οικονομική Ζώνη προτείνει ο πρόεδρος του συνδέσμου Γερμανών βιομηχάνων, λέγοντας ότι "οι παρέχοντες στήριξη στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να συνδιαμορφώνουν τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα".
Σε συνέντευξή του στο Spiegel ο Χανς Πέτερ Κάιτελ απορρίπτει τη συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εκφράζοντας την άποψη ότι "θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως θυγατρική, που δεν την αφήνεις να καταρρεύσει αλλά την εξυγιαίνεις".

"Όλες οι συζητήσεις περί εξόδου της Ελλάδας δεν οδηγούν πουθενά" αναφέρει. "Ως επιχειρηματίας,

δεν θα άφηνα τη θυγατρική εταιρία μου που είναι σε πολύ κακή κατάσταση, να καταρρεύσει, αλλά θα την εξυγίαινα".

"Δηλαδή, η Ελλάδα πρέπει να γίνει ένα είδος Ειδικής Οικονομικής Ζώνης εντός της ευρωζώνης, εξοπλισμένη με την απαραίτητη και θεμιτή οικονομική βοήθεια, αλλά και με προσωπικό από την Ε.Ε" υποστήριξε.

"Η Ελλάδα δεν θα πρέπει μεν να εκχωρήσει κυριαρχία, αλλά θα έπρεπε να δώσει σε όσους την στηρίζουν από την Ε.Ε την ευκαιρία, να συνδιαμορφώνουν επί τόπου τις μεταρρυθμίσεις". "Μπορεί κανείς να εξετάσει και το ενδεχόμενο εμπράγματων εγγυήσεων" προσθέτει.

Η χώρα "πρέπει να μπει σε έναν 'θάλαμο οξυγόνου', ώστε να να αναρρώσει μακροπρόθεσμα. Για να γίνει αυτό, οι Έλληνες χρειάζονται χρόνο, όχι μήνες αλλά χρόνια" καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου