Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Βρήκαν και νέα... πλυντήρια του Άκη

Βρήκαν και νέα... πλυντήρια του ΆκηΔεν έχει τέλος η έρευνα των αρχών στο παρελθόν και στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Άκη Τσοχατζόπουλου. Αυτή τη φορά ανακάλυψαν νέα στοιχεία για 10 ακόμη εταιρίας που χρησιμοποιούνταν ως... "πληντύρια" για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος από τις προμήθειες οπλικών συστημάτων.
Τα νέα δεδομένα, που πλέον αποτελούν στοιχεία της δικογραφίας, φέρνουν στο προσκήνιο δέκα εταιρείες μέσω των οποίων οι ανακριτικές αρχές εκτιμούν ότι διακινήθηκε, με σκοπό να αποκρυφθεί, ποσό συνολικού ύψους 8,7 εκατομμυρίων ευρώ. Το επίμαχο ποσό διατηρούσε σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, ο εκπρόσωπος της εταιρίας «Ντρουμίλαν» στην Ελλάδα, ο
οποίος ελέγχεται ήδη για την εμπλοκή του στην υπόθεση της προμήθειας των TOR -Μ1.
Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους οι ανακριτές προκύπτει ότι από τον επίμαχο λογαριασμό έφυγαν εμβάσματα προς εννέα εταιρείες, με τελικό αποδέκτη Ιταλική εταιρία ,την «S.D.G S.r.I" , νόμιμος εκπρόσωπος της οποίας εμφανίζεται ο ήδη προφυλακισμένος επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.
Οι ανακριτές θεωρούν ότι πραγματικός ιδιοκτήτης των εταιρειών είναι ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός, καθώς διαθέτουν χειρόγραφες σημειώσεις και έγγραφα, που συνδέουν τους κατηγορούμενους με τα επίμαχα νομικά πρόσωπα και κατασχέθηκαν στο σπίτι του κ. Σαχπατζίδη, αλλά και στο γραφείο του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Στην περίπτωση της ιταλικής εταιρείας, όπου συγκεντρωνόταν τα χρήματα που έφευγαν τμηματικά από την Ελβετία, διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος από τις αρχές της χώρας και της επιβλήθηκε πρόστιμο 450.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου