Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ατομικά Δελτία Υγείας (Α.Δ.Υ.) όλων των μα-θητών


mathites_pane_sholeio_thumb_medium200_150

Υπενθυμίζουμε για την παραλαβή των Ατομικών Δελτίων Υγείας (Α.Δ.Υ.) όλων των μα-θητών, τα οποία τηρούνται στο αρχείο των σχολικών μονάδων, με ευθύνη των Διευθυντών. Το Α.Δ.Υ. έχει προληπτικό χαρακτήρα, αποσκοπεί στην προστασία της ζωής των μαθητών και απο-τελεί βασικό στοιχείο στήριξής τους στη συμμετοχή τους στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και σε άλλες σχολικές δραστηριότητες.
Συμπληρώνεται, με τη φροντίδα των γονέων και κηδεμόνων, από ιατρούς των Κέντρων Υγείας ή Περιφερειακών Γενικών
Νοσοκομείων ή των Ασφαλιστικών φορέων των γονέων και κηδεμόνων ή από ιδιώτες ιατρούς που παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας των μαθη-τών. Έχει ισχύ 2 σχολικών ετών για το Δημοτικό Σχολείο και αποτελεί αναγκαίο συνοδευτικό της ατομικής καρτέλας του μαθητή.
Για το Νηπιαγωγείο το Α.Δ.Υ. ισχύει για όλο το χρονικό διάστημα φοίτησης σε αυτό. Κατατίθεται, κατά την εγγραφή στο Νηπιαγωγείο και στις Α΄, Γ΄ και Ε΄ τάξεις του Δημοτικού. Είναι απόρρητο και μη ανακοινώσιμο έγγραφο ενώ με τη λήξη ισχύος του επιστρέφεται στον κηδεμόνα ή καταστρέφεται. Σε περίπτωση μετεγγραφής διαβιβάζεται με τα λοιπά δικαιολογη-τικά στο νέο σχολείο.
Για τους ανασφάλιστους Έλληνες και αλλοδαπούς, ο διευθυντής της σχολικής μονάδας, παραπέμπει το μαθητή στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας ή Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο για δωρεάν συμπλήρωση του Α.Δ.Υ. (τα Α.Δ.Υ. Νηπιαγωγείου και Α.Δ.Υ. Δημ. Σχολείου υπάρχουν αναρτημένα στην ιστοσελίδα μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου