Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Μαξίμου-Σύσκεψη: Συμφωνία των "Τριών" στους βασικούς άξονες, για τα νέα μέτρα


  Με κατ΄αρχήν συμφωνία σε βασικούς άξονες, όπως δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, ολοκληρώθηκε στη μία το μεσημέρι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το νέο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ.
«Υπάρχουν ακόμα ζητήματα σε εκκρεμότητα, όπως η τετραετής επιμήκυνση», είπε ο κ. Κουβέλης και προσέθεσε ότι επιμένει στη ρήτρα αντικαταστασης μέτρων, όταν προκύπτουν έσοδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό μέτρο.

«Όταν και θεωρώ ότι θα υπάρχει επιμήκυνση θα ελαφρύνουν τα μέτρα γιατί και αυτά έχουν το δικό τους βάρος στην κοινωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι τώρα ξεκινάει η αντιμετώπιση της τρόικας και σημείωσε ότι η διεκδίκηση θα γίνει σε πολλά επίπεδα, έτσι ώστε όταν κληθεί η Βουλή να εγκρίνει τα μέτρα, να
υπάρχει και η φορολογική και το αναπτυξιακή διάσταση.

Ο κ. Κουβέλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, το επόμενο διάστημα να συναντηθούν εκ νέου οι πολιτικοί αρχηγοί για την οριστικοποίηση της συμφωνίας.



Ο υπουργός Οικονομικών

Για συμφωνία στους βασικούς άξονες έκανε λόγο και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.
 
 «Αυτή η συμφωνία μου δίνει βάση για μια δυνατή διαπραγμάτευση» τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε ότι το πακέτο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή αφού συμφωνήσουν η τρόικα και οι κυβερνητικοί εταίροι.
  
Επίσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών του κυβερνητικού συνασπισμού, αλλά όχι για τα μέτρα, ενώ σε ό,τι αφορά τις ρήτρες επίτευξης στόχων και αντικατάστασης των μέτρων είπε ότι «οι ρήτρες θα είναι συμμετρικές».
 
 Επιπλέον, ανέφερε ότι η επιμήκυνση που επιθυμούμε είναι διετής δηλαδή μέχρι το 2016.
  
Ο υπουργός Οικονομικών βγήκε από το γραφείο τού πρωθυπουργού μαζί με τον πρωθυπουργό και είχαν μια χειραψία στο κεφαλόσκαλο του Μεγάρου Μαξίμου.
  
Όταν, μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, ρωτήθηκε τι του είπε ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Καλή τύχη και κουράγιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου