Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις στο Ερρίκος Ντυνάν

Δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις στο Ερρίκος Ντυνάν
Eβδομάδα δωρεάν καρδιολογικών εξετάσεων και ενημέρωσης του κοινού στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν διοργανώνει η Καρδιολογική Κλινική του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, από την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.
Η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της στεφανιαίας νόσου, με βασικό στόχο την πρόληψη των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων και του εμφράγματος του μυοκαρδίου.
Οι καρδιολόγοι θα προσφέρουν δωρεάν καρδιολογική εξέταση και ηλεκτροκαρδιογράφημα και με την χρήση ασφαλιστικού φορέα και χωρίς καμία συμμετοχή τεστ κοπώσεως, triplex, holter,
σπινθηρογράφημα και στεφανιογραφία. Για τους ιδιώτες θα υπάρχει έκπτωση 50%.
Στις επιπλέον διαγνωστικές εξετάσεις ή επεμβατικές πράξεις, οι οποίες θα κριθούν απαραίτητες, θα ισχύσει έκπτωση 50% στους ιδιώτες, ενώ με τη χρήση του ασφαλιστικού φορέα του ΕΟΠΥΥ, οι εξετάσεις επίσης θα πραγματοποιούνται χωρίς συμμετοχή.

"Βλέποντας την σημαντική αύξηση των καρδιαγγειακών νοσημάτων στον ελληνικό πληθυσμό με σημαντικό παράγοντα την οικονομική κρίση και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς αποφασίσαμε ως καρδιολογική κλινική να προσφέρουμε δωρεάν εξετάσεις σε πολίτες, οι οποίοι το έχουν πραγματικά ανάγκη" αναφέρει ο κ. Γεώργιος Ανδρικόπουλος, διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

"Θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν καρδιολογικά προβλήματα ή πληθώρα παραγόντων από τους οποίους μπορεί ν' αναπτυχθεί στεφανιαία νόσος. Στόχος μας μέσα από αυτή την εβδομάδα είναι να έρθουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν στεφανιαία νόσο και την παραμελούν έτσι ώστε να μπουν σε κάποιο πρόγραμμα, αλλά και όσοι υπάρχει υποψία να έχουν, έτσι ώστε να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα και να τους ενημερώσουμε για το τι πρέπει να κάνουν" αναφέρει ο κ. Βαΐος Τζίφος, διευθυντής του αιμοδυναμικού τμήματος του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

Παράλληλα, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου από τις 12.00 έως τις 15.00 θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ ένας κύκλος διαλέξεων για την ενημέρωση του κοινού, με θέματα:

- Γιατί παθαίνουμε έμφραγμα και πώς να προλάβουμε; (Παρουσίαση από το Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ κ. Γεώργιο Ανδρικόπουλο)

- Πότε είναι η ώρα για στεφανιογραφία; (Παρουσίαση από τον αναπληρωτή Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής, υπεύθυνο του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ κ. Βάιο Τζίφο).

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου έως και Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 έως τις 14:00 και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου από τις 15:00 έως τις 18:00 στα Εξωτερικά Ιατρεία και μόνο με ραντεβού.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού κατά τις ώρες 08:00-16:00 καθημερινά, στα τηλέφωνα: 210.6972 985, 210.6972 876 και στο τηλ. κέντρο του νοσοκομείου 210.6972 000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου