Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Τουρκία: Ο εγγονός του Τζεμάλ Πασά αναγνωρίζει και γράφει βιβλίο για την Γενοκτονία των Αρμενίων

Ο Χασάν Τζεμάλ, εγγονός του
Τζεμάλ Πασά με τον*** …
Ο Τζεμάλ Πασάς που
δολοφονήθηκε από Αρμένιο
Ο Χασάν Τζεμάλ, αρθρογράφος της εφημερίδας Milliyet κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τίτλο «1915: η Γενοκτονία των Αρμενίων».
Για τον Αχμέτ Χακάν της Hürriyet , «αυτό το βιβλίο έχει πολύ μεγαλύτερη αξία λόγω του γεγονότος ότι ο Χασάν Τζεμάλ είναι εγγονός του Τζεμάλ Πασά».
Ο Τζεμάλ Πασάς ήταν ένα από τα τρία μέλη της τριανδρίας των Νέων Τούρκων που είναι υπεύθυνη για τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Αυτό το βιβλίο γράφεται ως μέρος ενός μειονοτικού κινήματος, αλλά με μιντιατικά μέσα, που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια από Τούρκους διανοουμένους που θέλουν να αναλάβουν χωρίς περιορισμούς την ιστορία της χώρας τους, όσο επώδυνη και να είναι.
 Ο Χασάν Τζεμάλ εξηγεί σε αυτό το βιβλίο το μονοπάτι που τον οδήγησε σταδιακά να διαβάσει την ιστορία της αρμενικής τραγωδίας ξεφεύγοντας από την επίσημη τουρκική θέση. 
Το άρθρο 301 του τουρκικού Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί την προσβολή της τουρκικής εθνικής ταυτότητας, έχει χρησιμεύσει για να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης όλους εκείνους που έχουν αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Εάν η εφαρμογή του δεν είναι πλέον τόσο συστηματική, λόγω μιας τροποποίησης, παραμένει όμως μια απειλή για όλους εκείνους που παραδέχονται δημοσίως την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου