Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Δελτίο Τύπου - Συμπαράσταση στους διωκόμενους συνδικαλιστές της ΠΟΕ - ΟΤΑ



Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τις σχεδιαζόμενες -από την Τρόικα και την Κυβέρνηση- μαζικές ιδιωτικοποιήσεις και εκποιήσεις Δημόσιων Επιχειρήσεων, Κοινωφελών Οργανισμών και Υποδομών της χώρας, οι οποίες έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με το δημόσιο συμφέρον.
 Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», ενάντια στο ξεπούλημα, σε ιδιώτες, του αυτοκινητόδρομου και των κάθετων αξόνων του, οι οποίοι συνδέουν την Εγνατία Οδό με τη Βουλγαρία, τα Σκόπια και την Αλβανία:

1.       Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος -των 670 χλμ.- ο οποίος διέρχεται από τέσσερις Περιφέρειες της χώρας, κατασκευάστηκε αποκλειστικά και μόνο
από δημόσιο χρήμα (κοινοτικό, ελληνικό, δάνεια) και κόστισε 6 δις ευρώ, παραχωρείται στους ιδιώτες για εκμετάλλευση, ενώ το Δημόσιο θα επωμιστεί την αποπληρωμή των δανείων(!), που είχαν συναφθεί για την ολοκλήρωση του έργου. Τονίζεται ότι με δημόσιο χρήμα θα ολοκληρωθούν και οι κάθετοι άξονες.
2.       Το ελληνικό δημόσιο θα στερηθεί περισσότερα από 2 δις ευρώ, που θα προκύψουν ως πλεόνασμα μετά την αφαίρεση του κόστους λειτουργίας και συντήρησης της οδού και το οποίο θα μπορούσε να διατεθεί για τη συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της χώρας που έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του ελλείψει κονδυλίων.

Απαιτούμε να μπει φραγμός στην ασκούμενη πολιτική, που οδηγεί στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, «καταργεί» τον αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο του Κράτους, οδηγεί στην εκχώρηση των Δημοσίων Επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος στους κερδοσκόπους, μεταφέρει τα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων και της Κοινωνίας προς όφελος των λίγων και ισχυρών και οδηγεί την ελληνική Οικονομία και Κοινωνία στην πραγματική χρεοκοπία και την καταστροφή.



Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου