Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΜΕ: Κινητοποίηση για τα Μουσικά - Καλλιτεχνικά σχολεία και τη Μεταφορά μαθητών

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
www.olme.gr
e-mail:olme@otenet.gr                                                                 Αθήνα, 28/9/12

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ


Στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία όλης της χώρας επικρατεί αναβρασμός σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Ειδικά στα σχολεία της Αττικής, το πρόβλημα της μεταφοράς, απειλεί την ίδια την ύπαρξη των σχολείων.
Το Υπουργείο Παιδείας με την πολιτική του υπονομεύει τη λειτουργία των σχολείων αυτών, όπως και των γενικών σχολείων σε πολλές περιοχές της χώρας,  20 μέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων!

Τα κενά των καθηγητών για τα μουσικά και καλλιτεχνικά μαθήματα (με την προοπτική της επτάμηνης απασχόλησής τους), δεν θα καλυφθούν ούτε το Δεκέμβριο!

Οι εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας όλων των σχολείων, γενικών, καλλιτεχνικών, μουσικών, ειδικής αγωγής κλπ, και είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη μετατροπή τους σε σχολεία κλειστά στη λαϊκή πρόσβαση, σε σχολεία  μόνο για τα ισχυρά εισοδηματικά  βαλάντια, σε σχολεία που θα εκλιπαρούν την ελεημοσύνη των «χορηγών», για να καλύψουν τις βασικές λειτουργικές τους ανάγκες.
Μετά την επιβολή του «Καλλικράτη», με την ταυτόχρονη δραματική περικοπή της χρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης ζούμε την τωρινή τραγική κατάσταση. Δεν θα το επιτρέψουμε!

Στηρίζουμε τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας στα σχολεία αυτά.
Απαιτούμε να λυθεί χωρίς αναβολή το σοβαρό θέμα της μεταφοράς των μαθητών και της κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών σε όλα τα σχολεία.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ συμμετέχουμε
στη μουσική και καλλιτεχνική διαμαρτυρία
·        Τρίτη, 2 Οκτωβρίου, 11 π.μ.
(πλατεία Κλαυθμώνος) στην Αθήνα
·        Σάββατο, 6 Οκτωβρίου, 11 π.μ.
(πλατεία Αριστοτέλους) στη Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου