Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Σαφάρι για φοροφυγάδες, από «ψιλό κόσκινο» οι δηλώσεις Διασταυρώσεις για εισοδήματα, ακίνητα, καταθέσεις

Σαφάρι για φοροφυγάδες, από «ψιλό κόσκινο»  οι δηλώσειςΕνώ η φοροδιαφυγή μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματικών οργιάζει και το Δημόσιο χάνει άνω των 3 δισ. ετησίως από ΦΠΑ, λόγω μη έκδοσης αποδείξεων,  το υπουργείο Οικονομικών στρέφεται σ'αυτούς που «δηλώνουν και πληρώνουν»:  Οι Εφορίες και οι άλλοι φοροελεγκτικοί μηχανσιμοί θα κανουν «φύλλο και φτερό» υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις, πραγματοποιώντας  εκατομμύρια διασταυρώσεις στοιχείων για τα εισοδήματα, τις δαπάνεις και τα περιουσιακά στοιχεία περίπου 8,5 εκατομμυρίων πολιτών.
Σό όσους απέκρυψαν εισοδήματα ή περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας, επιφυλάσσονται εκπλήξεις:
Με νέα ειδική νομοθετική ρύθμιση θα κληθούν να πληρώσουν αμέσως μέρος της προκύπτουσας οφειλής, ή θα οδηγηθούν στη φυλακή.
Από το «κόσκινο»  της Εφορίας θα περάσουν όλες οι επαγγελματικές κατηγορίες, καθώς και οι συνταξιούχοι που διαθέτουν ακίνητη περιουσία, καταθέσεις, ακριβά αυτοκίνητα κλπ.
Προτεραιότητα στους ελέγχους θα δοθεί σε δηλώσεις συζύγων που  επί σειρά ετών κατέθεταν συμπληρωματικές , έχουντας  εμφανίσει στην πρώτη μέρος μόνον των εισοδημάτων τους.
Για όλους τους φορολογούμενους οι διασταυρώσεις θα αφορούν εισπραχθέντες μισθούς, άλλες αμοιβές εργασίας, συντάξεις, άξία ακινήτων, έσοδα από μισθώματα, καταθέσεις και αγορές αγαθών σημαντικής αξίας, συμπεριλαμβανομένων ΙΧ, δικύκλων μεγάλου κυβισμού και σκαφών.
Οι διασταυρώσεις αρχίζουν άμεσα και θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του έτους.
Παράλληλα, στην νομοθεσία περί φοροδιαφυγής θα προστεθεί  διάταξη, που θα προβλέπει ότι στο εξή,ς οι φοροφυγάδες που εντοπίζονται, θα υποχρεώνονται να πληρώσουν άμεσα μέρος της οφειλής, βάσει διακανονισμού.
Εφόσον αρνούνται τον διακανονισμό, θα οδηγούνται στη φυλακή και θα παραμένουν εκεί ώσπου να δικαστούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου