Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Μετά τις εκλογές το Κυπριακό

Μετά τις εκλογές το Κυπριακό
Μετά τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου τοποθετούν τα Ηνωμένα Έθνη την επανάληψη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για το κυπριακό. Αυτό συνάγεται από δήλωση του ειδικού συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος είχε σήμερα χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.
Ο κ. Ντάουνερ τόνισε πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές, είναι και πιο δύσκολα τα πράγματα για να υπάρξει κινητικότητα. Ωστόσο,
ανέφερε ότι θα επιστρέψει στην Κύπρο πριν από τις εκλογές.
Επίσης, επεσήμανε ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν μια πολυμερή διάσκεψη για το Κυπριακό, εάν δεν υπάρξει πρώτα συναίνεση για το θέμα από τις δύο πλευρές στην Κύπρο.
Σε αυτό το στάδιο, είπε ο κ. Ντάουνερ, οι συνθήκες σαφώς δεν είναι οι σωστές για σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης και πρόσθεσε ότι θέση τόσο του Γενικού Γραμματέα όσο και το ίδιο είναι ότι δεν θα εξαναγκάσουν κανένα για μια τέτοια διάσκεψη, γιατί έτσι θα οδηγηθεί σε αποτυχία.
Σύμφωνα με τον κ. Ντάουνερ η τουρκοκυπριακή πλευρά ήγειρε θέμα πολυμερούς διάσκεψης, θεωρώντας ότι δεν πρέπει συνεχισθούν επ' άπειρον οι συνομιλίες, ενώ η ελληνοκυπριακή έχει την άποψη ότι πρώτα πρέπει να επιλυθούν οι εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου