Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Γιώργος Καλαντζής : "Τα πολιτικά γραφεία εντός των υπουργείων πρέπει να καταργηθούν' - Ο Καβαλιώτης βουλευτής μιλά με την εμπειρία της υπουργικής θητείας, ενώ τονίζει ότι η εξίσωση της επιδότησης του κόστους εργασίας σε όλη την Περιφέρεια είναι ζήτημα χρόνου

«Δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης πολιτικά γραφεία μέσα στα υπουργεία. Και μόνο που αναλώνεται χρόνος για να δουν τον καθένα, είναι χρόνος που χάνεται από τη δουλειά τους», σχολίασε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής, ο οποίος και εισηγήθηκε την κατάργηση των πολιτικών γραφείων μέσα από τα υπουργεία.
Όπως είπε, «θα επισκεφθώ τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης τον κ. Μπαλτάκο. Το εισηγήθηκα ήδη στον πρωθυπουργό και θα του εισηγηθώ να καταργηθούν τα πολιτικά γραφεία και οι διευθυντές πολιτικών γραφείων μέσα στα υπουργεία. Δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης πολιτικά γραφεία μέσα στα υπουργεία. Και μόνο που αναλώνεται χρόνος για να δουν τον καθένα, είναι χρόνος που χάνεται από τη δουλειά τους. Δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης λοιπόν. Γιατί καταλαβαίνετε και στα πολιτικά γραφεία προσλαμβάνεται κόσμος. Έχουμε τα πολιτικά μας γραφεία ως βουλευτές. Εκτός αν είναι μη κοινοβουλευτικός ο υπουργός, αλλά τότε δεν έχει και λόγο ύπαρξης το πολιτικό γραφείο».
«Επειδή τα πολιτικά γραφεία είναι για την εξυπηρέτηση και για τη βοήθεια, μπορεί να το έχει και εκτός υπουργείου. Επειδή τα έζησα και εγώ και είδα πόση ώρα ανάλωνα ως υπουργός, γιατί έρχονταν από την Καβάλα οι φίλοι μου και ήθελαν να με δουν και τελικά δεν μπορούσα να μην τους δεχθώ, αυτό είναι αφαίρεση χρόνου από την δουλειά», σημείωσε.
Σχετικά με την επιδότηση του κόστους μισθοδοσίας και την εξίσωση του ποσοστού με τους νομούς της Θράκης, ο κ. Καλαντζής σημείωσε πως «υπάρχει δέσμευση ότι θα γίνει. Και ξέρω σε ποιούς απευθύνομαι, ξέρω και τη λογική τους και ότι είναι συνετοί άνθρωποι. Δεν μπορώ να το κάνω αυτή τη βδομάδα αν δεν τελειώσει το θέμα της τρόικας».
Για τη δήλωση του δημάρχου Καβάλας που είπε πως «ευχαριστούμε τον γερμανικό λαό για την προσφορά τους», σχολίασε: «Τι μας προσέφερε; Δεν κατάλαβα. Στον Δήμο; Αν πέτυχε ο κ. δήμαρχος και μας πλήρωσαν ενοίκιο για τη χρήση των εγκαταστάσεων του λιμανιού μας στην Κατοχή, τότε μπράβο. Θα τον συγχαρώ και δημόσια. Τι να πω. Στον Αριστοφάνη μπορεί να γελούσαν αλλά έκλαιγαν όσοι ήξεραν». 
Για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ, δήλωσε κατηγορηματικά πως: «Εγώ είμαι σε αυτό κάθετος. Δεν το συζητάω αυτό το θέμα. Ότι μπορεί να το κάνει η ιδιωτική οικονομία δεν χρειάζεται να το κάνει το κράτος. Γιατί οι κούριερ άσχημα το κάνουν; Ότι μπορεί να κάνει ο ιδιώτης δεν χρειάζεται να το κάνει το κράτος. Σε αυτό είμαι σαφής και δεν κάνω ούτε βήμα παραπέρα. Βέβαια όχι να μπει μέσα ο ιδιώτης και να διώξει τους υπαλλήλους. Όχι, αυτό είναι άλλο».
Για το θέμα την ιδιωτικοποίησής του λιμανιού και των αντιρρήσεων που υπάρχουν παρατήρησε πως «καλά κάνουν και υπάρχουν αντιρρήσεις. Όσο είναι βολεμένοι αντιρρήσεις θα υπάρχουν.  Ήρθε η Cosco και σώθηκε ο Πειραιάς. Τίποτε άλλο δεν λέω. Αν η εταιρία που θα το πάρει είναι αξιόπιστη τότε είναι καλό για την Καβάλα». Μάλιστα, για το παλιό λιμάνι, μέσα στην πόλη είπε πως «αυτό αν το πάρει κάποιος και στις υποχρεώσεις του είναι να το κάνει μαρίνα, τότε τι καλύτερο; Ο Δήμος τι να το κάνει; Να μας δώσει ένα business plan, να το πάρει για να το πάρει, τι να το κάνει; Ας καταθέσει πρόταση. Δεν θα το πάρουμε για να το κάνουμε φιγούρα. Λοιπόν οικονομοτεχνική μελέτη ότι εγώ θα το πάρω και θα κάνω διάφορα, τότε μπράβο και να το πάρει. Αλλιώς να μην το πάρει».
Κλείνοντας, αναφερόμενος στη συνοχή της κυβέρνησης, η οποία φαίνεται να κινδυνεύει, σχολίασε πως «αυτή η κυβέρνηση μέχρι το 2015 δεν πέφτει με τίποτα».
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΒΔΟΜΗ 11.9.2012
Άρης Μεντίζης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου