Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΆΠΑΙΧΤΟΣ!! ΓΑΠ: "Η διαφθορά, από τα βασικά ζητήμα με τα οποία ασχολήθηκα".... μεγάλε την εξαφάνισες τη διαφθορά [βίντεο]

Κάθετος ενάντια σε κάθε ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη, εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός, στην συνέντευξή του στο Bloomberg τόνισε πως κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα την χρεοκοπία, την φυγή κεφαλαίων σε τράπεζες του εξωτερικού, καθώς και έναν πληθωρισμό στο 50%.

«Για δύο-δυόμισι χρόνια γίνεται συζήτηση για το αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ. Αν ήσασταν Έλληνες δεν θα επενδύατε. Αν ήσασταν ξένοι το ίδιο. Θα περιμένατε να δείτε τι μπορεί να συμβεί», είπε.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες, ενώ εξέφρασε την άποψη πως σύντομα θα υπάρξει συμφωνία προκειμένου η χώρα να προχωρήσει μπροστά.

Επιπλέον χαρακτήρισε τα νέα μέτρα «πολύ δύσκολα», ενώ υπογράμμισε πως οι ελληνικές αρχές διαπραγματεύονται με τους δανειστές για να καθοριστεί εάν η επιμήκυνση θα χρειαστεί και επιπρόσθετη χρηματοδότηση.

Όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε σχετικά με τις εμπλοκές πολιτικών σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ο Γιώργος Παπανδρέου, είπε πως η διαφθορά είναι μεγάλο πρόβλημα στην χώρα μας, πρόσθεσε ωστόσο πως δεν θέλει να σχολιάσει τις συγκεκριμένες υποθέσεις.

«Πρέπει να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά, και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου