Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Περικοπές και λιτότητα

Περικοπές και λιτότητα Αβέβαιη παραμένει η κατάρτιση του μνημονίου στην Κύπρο, με τον προϋπολογισμό της νέας χρονιάς να μην έχει γνωστοποιηθεί ποια είναι τα μέτρα που έχουν συμπεριληφθεί και τα οποία θα είναι η πρώτη «γεύση» για το τι θα επακολουθήσει στη Μεγαλόνησο. Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη δείξει τις προθέσεις της, ωστόσο το κλίμα δεν φαίνεται να είναι και το καλύτερο δυνατό. Μάλιστα, η αιφνίδια δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, άφησε να εννοηθεί ότι το κόμμα του μελετά και σενάριο εξόδου της Κύπρου από το ευρώ.
Η δήλωση πυροδότησε έκρηξη αντιδράσεων από την αντιπολίτευση και με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου να σπεύδει να δηλώνει ευθαρσώς ότι η Κύπρος θα παραμείνει στο ευρώ.
Πάντως οι εξελίξεις θα αρχίσουν σταδιακά να «τρέχουν». Μετά από δύο μήνες από την τελευταία επίσκεψη της τρόικας στην Κύπρο, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι η άφιξη της τρόικας είναι θέμα εβδομάδων.
Με βάση τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, εντός των προσεχών 24 ωρών το υπουργείο Οικονομικών θα έχει ολοκληρώσει τις αντιπροτάσεις του στο προσχέδιο των όρων και των μέτρων της τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από διάφορα υπουργεία, ο προϋπολογισμός του 2013, ο οποίος για πρώτη φορά δεν θα κατατεθεί εγκαίρως, θα χαρακτηρίζεται από έλλειψη έργων ανάπτυξης και πολύ… λιτότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου