Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Καταγγελίες για εκτελέσεις Σύρων στρατιωτών από αντάρτες

Τουλάχιστον 20 Σύροι στρατιώτες εκτελέστηκαν από τους αντάρτες στο Χαλέπι το σαββατοκύριακο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).
Το σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε από το Παρατηρητήριο, δείχνει 20 πτώματα ανδρών που φορούν στολή, μπρούμυτα με τα κεφάλια τους ματωμένα να ακουμπούν στο πεζοδρόμιο.
Μπροστά τους στέκονται ένοπλοι άνδρες με πολιτικά ρούχα ή με στολή και ένας από αυτούς κάνει το σήμα της νίκης. «Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος», φωνάζει ένας άλλος.
Οι αντάρτες είχαν επιτεθεί την Παρασκευή σε ένα στρατώνα όπου στεγάζονταν η στρατιωτική
αστυνομία, οι ειδικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση των ταραχών και ένα κέντρο κατάταξης.
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ έχει δηλώσει σε Ρώσους αξιωματούχους ότι είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την εξουσία εφόσον οι Σύροι επιλέξουν κάποιον άλλο ηγέτη μέσω εκλογών, υποστηρίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Λε Φιγκαρό.
«Ο Ασαντ μας το είπε ο ίδιος. Όμως δεν ξέρω πόσο ειλικρινής είναι. Όμως μας είπε σαφώς ότι αν ο λαός δεν τον θέλει και αν επιλέξει έναν άλλο ηγέτη μέσω εκλογών, τότε θα φύγει», εξήγησε.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μπογκντάνοφ μετά τη συνάντηση που είχε με Σύρους αντικαθεστωτικούς στο Παρίσι είπε ότι το καθεστώς είναι ακόμη σταθερό και στηρίζεται από μεγάλο μέρος του πληθυσμού καθώς πολλοί φοβούνται ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου