Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Δημοσκόπηση:Δεν θέλουν τον Νταβούτογλου για διάδοχο του Ερντογάν ,οι Τούρκοι


Δημοσκόπηση:Δεν θέλουν τον Νταβούτογλου για διάδοχο του Ερντογάν ,οι Τούρκοι

Δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας στη Τουρκία εμφανίζει το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ του κ Ερντογάν για πρώτη φορά με 30 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από το σοσιαλδημοκρατικό CHP που είναι σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση.Συγκεκριμένα το ΑΚΡ πήρε το 53,7% έναντι 23,8% του CHP .Ακολουθούν  το MHP το 13,1% και το BDP το 4,6%- όλα μετά από την κατανομή των αναποφάσιστων.

Η εφημερίδα Haberturk που το παρουσιάζει επισημαίνει ότι τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια έχουν διεξαχθεί 28 δημοσκοπήσεις στην Τουρκία και ότι για πρώτη φορά η διαφορά του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ με το CHP έφθασε τις 30 μονάδες. Επισημαίνει επίσης ότι στην δυτική Τουρκία  η δύναμη του CHP μειώθηκε κατά 2,7%.

Στην ίδια δημοσκόπηση οι ερωτώμενοι κλήθηκαν επίσης να εκφράσουν τις προτιμήσεις τους για τον ποιόν θα επιθυμούσαν στην θέση του πρωθυπουργού αν ο κ. Ερντογάν γινόταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Πρόεδρος, Τα αποτελέσματα είναι :Mπουλέντ Αρίντς: 30.5% ,  Αμπντουλάχ Γκιούλ: 20,1%, Αλί Μπαμπατζάν :19,5% , Αχμέτ Νταβούτογλου : 6,9% , Μπιναλί Γιλντιρίμ : 4,6%  Ρετζέμ Ακντάγ: 4,1% Τζεμίλ Τσιτσέκ : 3,4% , Μπεσίρ Αταλάϊ: 2,9% .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου