Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Κάδρο με την τούρκικη σημαία στο ρολόι της Ξάνθης δώρο στον Μπεκίρ Μποζντάγ

Κάδρο με την τούρκικη σημαία στο ρολόι της Ξάνθης δώρο στον Μπεκίρ Μποζντάγ!
Με πρωτοσέλιδο που αναμένεται να ξεσηκώσει αντιδράσεις κυκλοφόρησε χτες Σάββατο η καθημερινή εφημερίδα της Θράκης «Μαχητής».
Στο πρωτοσέλιδο απεικονίζεται ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ να λαμβάνει ως δώρο ένα αναμνηστικό κάδρο, αλλά με μία… «μικρή» αλλοίωση της εθνικής μας ιστορίας.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης πραγματοποίησε ανεπίσημη τριήμερη επίσκεψη στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, προκειμένου να γιορτάσει το μπαϊράμι, με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας τον περασμένο Αύγουστο.
Το πρόγραμμά του περιελάμβανε επίσκεψη στο Εσκί Τζαμί Κομοτηνής, συναντήσεις με τον ψευδομουφτή Κομοτηνής, με αντιπροσωπεία της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» και του Κόμματος «Ειρήνης και Φιλίας», επίσκεψη στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ και επισκέψεις στη Φιλύρα, τον Ίασμο και την Ξάνθη.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας συναντήθηκε με τον ψευδομουφτή
Ξάνθης, επισκέφτηκε τα γραφεία της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» και μετέβει στη Μύκη, το Δημάρειο και τον Κένταυρο, όπου είχε συναντήσεις με δημάρχους και κατοίκους σε καφενεία.
Ωστόσο, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μαχητής», λίγο πριν αναχωρήσει ο Μπεκίρ Μποζντάγ για την Τουρκία, του δώρισαν κάδρο με μία άκρως προκλητική φωτογραφία – ακόμα και αν αποτελεί προϊόν photoshop, όπως σημειώνεται στο άρθρο – στην οποία απεικονίζεται το ρολόι της Ξάνθης με τουρκική σημαία.
Στην φωτογραφία, διακρίνεται και η ελληνική σημαία.
Στο δημοσίευμα υπογραμμίζονται τα εξής:
«Αν η φωτογραφία δεν είναι πειραγμένη και είναι γνήσια, ναι υπάρχει σοβαρό θέμα Εθνικής, πολιτικής και ηθικής τάξης γιατί δόθηκε ενώπιον και ενός βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Βρωμίσανε το Σύμβολο της Ξάνθης, το ψηλό μας ρολόι, μοντάροντας επάνω του την τουρκική σημαία και έκαναν το κάδρο δώρο στον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ
Μια παλιά φωτογραφία της Ξάνθης επί Τουρκοκρατίας με την τουρκική σημαία επάνω στο ψηλό μας το ρολόι, δώρισαν η αυτοαποκαλούμενη Τουρκική Ένωση Ξάνθης στον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ κατά την επίσκεψή του στη Ξάνθη στις 18 Αυγούστου.
Η φωτογραφία αυτή που ήδη γίνεται αντικείμενο έντονων συζητήσεων, ενώ αποτέλεσε και κεντρικό θέμα της εκπομπής «Ανοιχτή γραμμή», καθώς ο εκδότης της εφημερίδας Πάνος Παπαδόπουλος διατύπωσε την καθαρή θέση μήπως «η φωτογραφία είναι χαλκευμένη καθώς οι καιροί είναι ιδιαίτερα πονηροί και κρίσιμοι, ωστόσο αν είναι γνήσια, τότε ΝΑΙ υπάρχει σοβαρό θέμα Εθνικής, πολιτικής και ηθικής τάξης γιατί δόθηκε ενώπιον και ενός βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και συγκεκριμένα του Χουσεϊν Ζεϊμπέκ που παρόν την ώρα του δώρου από τον Πρόεδρο της ΤΕΞ».
Οι έρευνες των δημοσιογράφων της εφημερίδας
Από την δημοσιογραφική έρευνα που διεξήγαγαν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας, διαπιστώθηκε ότι πράγματι οι υπεύθυνοι της ΤΕΔΚ έδωσαν στον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης κ. Μπεκίρ Μποζντάγ την εν λόγω παλιά φωτογραφία της Ξάνθης, εκφράζοντας την επικίνδυνη λογική και πολιτική, «πάλι με χρόνια και καιρούς, πάλι η Δυτική Θράκη θα γίνει τουρκική».
«Πρόκειται στην ουσία για μια φωτογραφία διχασμού  που οφείλουν όλοι να καταδικάσουν με πρώτο και καλύτερο τον υποτιθέμενο αριστερό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χουσεϊν Ζεϊμπέκ που ήταν παρόν στην όλη εκδήλωση», σημειώνουν οι δημοσιογράφοι στο δημοσίευμα.
«Δεν ξέρουμε αν η φωτογραφία είναι της εποχής, ή οι αρμόδιοι της ΤΕΞ βρωμίσανε το Σύμβολο της Ξάνθης.
Ότι και να ‘ναι και χωρίς η εφημερίδα μας να κραυγάζει, το δώρο που κάνανε οι κύριοι της ΤΕΞ παρουσία του Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, του Ψευτομουφτή Ξάνθης κ. Μετέ και των υπολοίπων, ήταν μια φωτογραφία ΔΙΧΑΣΜΟΥ που προσωπικά θεωρούμε ότι δεν εκφράζει τους Χριστιανούς αλλά και τους μουσουλμάνους με τους οποίους έχουμε κοινές αγωνίες επιβίωσης και κοινό μέλλον ελπίδας να πάμε μπροστά την Ξάνθη και την Θράκη, σαν ένα Ευρωπαϊκό κράτος.
Από την άλλη περιμένουμε τις καθαρές θέσεις των κομμάτων για την συγκεκριμένη φωτογραφία’, καταλήγει η δημοσιογραφική ομάδα που πήρε ανοιχτά θέση στο θέμα.
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου