Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Παρίσι: Οκτώβριο θέλει λύσεις για Ελλάδα, Ισπανία

Παρίσι: Οκτώβριο θέλει λύσεις για Ελλάδα, Ισπανία Στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, στις 18 και 19 Οκτωβρίου επιθυμεί το Παρίσι να βρεθεί μία λύση για την Ελλάδα και την Ισπανία, διεμήνυσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί από τις Βρυξέλλες.

"Βραχυπρόθεσμα θα πρέπει να διαχειρισθούμε τα θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι. Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θέλει η Ευρώπη να καταλήξει σε μία λύση ισχυρή και δομική. Ιδανικά, θα έπρεπε να είμαστε σε θέση να φθάσουμε (σε λύση) στη διάρκεια του επόμενου ευρωπαϊκού συμβουλίου τον Οκτώβριο. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο" , δήλωσε ο Γάλλος υπουργός στο ετήσιο

δείπνο του Κέντρου Bruegel.
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι "η αβεβαιότητα είναι ο εχθρός της ανάπτυξης", ενώ επανέλαβε την "προσήλωση της Γαλλίας στην ακεραιότητα της Ευρωζώνης" και ότι "η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη".
Τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης τραπεζικής ένωσης μεσοπρόθεσμα, με τη δημιουργία ενός ενιαίου μηχανισμού τραπεζικής επιτήρησης μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να βρίσκεται "σε πλήρη λειτουργία το 2013" και όλες οι τράπεζες της Ευρωζώνης να τεθούν υπό την εποπτεία αυτού μηχανισμού. Υπενθυμίζεται ότι με τη θέση αυτή διαφωνεί η Γερμανία.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί τάχθηκε και υπέρ μίας ισχυρότερης οικονομικής ολοκλήρωσης της Ευρωζώνης μακροπρόθεσμα, με τη θέσπιση θέσης υπουργού Οικονομικών και τη συγκρότηση μίας κοινωνικής ένωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρωζώνη πάσχει από τρεις ασθένειες: την τραπεζική κρίση που έχει μετατραπεί σε κρίση χρέους, την έλλειψη αλληλεγγύης ανάμεσα στα μέλη της και το δημοκρατικό έλλειμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου