Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Μέρκελ προς Μόντι-Ραχόι: Μη ζητήσετε τώρα διάσωση

Μέρκελ προς Μόντι-Ραχόι: Μη ζητήσετε τώρα  διάσωσηΚορυφώνται η αγωνία γύρω από την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και όσο και αν η Ελλάδα αποτελούσε το "μαύρο πρόβατο" άλλα προβλήματα κρύβονταν τεχνιέντως. Τελευταίες αναφορές κάνουν λόγο ότι η Άνγκελα Μέρκελ ζητά από τους ηγέτες της Ιταλίας και Ισπανίας Μάριο Μόντι και Μαριάνο Ραχόϊ αντίστοιχα να μην ζητήσουν τώρα επισήμως διάσωση από τις αρμόδιες αρχές/ταμεία
 Σύμφωνα με δημοσίευμα της El Mundo κάτι τέτοιο συνέβη στη τελευταία συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας. Ανάλογο
αίτημα αναμένεται θα θέσει, σύμφωνα με την εφημερίδα, η κα Μέρκελ και στον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι στην συνάντηση των δυο που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τρίτη.
Αναλυτές αναφέρουν πως παρά τις όποιες ενέργειες έχουν γίνει από ΕΚΤ και άλλες αρχές οι συγκυρίες είναι αρκετά δυσμενής. Παράλληλα η Γερμανία δίνει ακόμα τη μάχη με τον Μάριο Ντράγκι και αυτούς που συμφωνούν μαζί τους ώστε να "παγώσει" ένα νέο πρόγραμμα αγοράς ομόλογων. Πέραν τούτου αχαρτογράφητα είναι τα νερά αναφορικά με τη συμπεριφορά των αγορών σε ένα ενδεχόμενο επίσημο αίτημα, πόσο μάλλον αν γίνει σχετικά ταυτόχρονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου