Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΩΝ



Την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ενημέρωσε χθες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Καθηγητής, Αθανάσιος Τσαυτάρης σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης της γεωργικής παραγωγής και  την ενίσχυση της κτηνοτροφίας και την επίλυση των θεμάτων υπερ-υποθήκευσης των δανείων της ΑΤΕ .
Ο κ. Τσαυτάρης αναφέρθηκε διεξοδικά και στο θέμα της επίλυσης της υπερ-υποθήκευσης και την αποφυγή για κατασχέσεις υποθηκών που αφορούν αγροκτήματα μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Για αυτή την κατηγορία, όπως είπε ο κ. Υπουργός, η Πειραιώς ΑΤΕ ήδη με την προσέλευση των
αγροτών προβαίνει στην εναρμόνιση της υποθήκης (περίπου στο 120% του τρέχοντος πραγματικού σημερινού υπολοίπου δανείου) οπότε αποδεσμεύονται πάγια (αγροκτήματα) για τυχόν ανάγκη σύναψης νέων δανείων.
Σε ό,τι αφορά στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που μεταφέρθηκαν στην ΑΤΕ υπό εκκαθάριση και τις υποθήκες που τα συνοδεύουν, ο κ. Υπουργός διευκρίνισε ότι ήδη έχει γίνει επεξεργασία νομοθετικής ρύθμισης για την επίλυση του θέματος όσον αφορά στα φυσικά πρόσωπα-αγρότες. Στόχος της ρύθμισης είναι να δοθεί η δυνατότητα στους γεωργούς, μη εξυπηρετούμενων δανείων να αποπληρώσουν το υπόλοιπο δάνειο μέσα σε ικανοποιητικό χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου