Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ετοιμάζονται για φαγοπότι οι Γάλλοι στην Ελλάδα

Ετοιμάζονται για φαγοπότι οι Γάλλοι στην Ελλάδα
Μοσκοβισί: Οι γαλλικές τράπεζες θα εμπλακούν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα 
Ανάμεσα στις γραμμές της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Πιερ Μοσκοβισί βρίσκεται ο πραγματικός λόγος της επίσκεψής του στην Ελλάδα. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών αν και εστίασε στα δημοσιονομικά, έδωσε το στίγμα της παρουσίας του απαντώντας σε ερώτηση για την αποχώρηση των γαλλικών τραπεζών.. Δήλωσε πως:έχει "την αντίθετη αίσθηση", δηλαδή ότι "οι γαλλικές
επιχειρήσεις θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα και να μετάσχουν στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων", αξιοποιώντας ευκαιρίες που δημιουργούνται με τις αναδιαρθρώσεις στην ελληνική αγορά.
Το sofokleousin.gr είχε επισημάνει την πρόθεση της Credit Agricole να αποκτήσει δεσπόζουσα θέση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα κατά την έναρξη της διαδικασίας πώλησης της Emporiki Bank, αποκαλύπτοντας τότε ότι ο γαλλικός όμιλος θα γίνει ντε-φάκτο ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος στην τράπεζα που θα απορροφήσει  την Εμπορική και θα είχε τον πρώτο λόγο στην πώληση της συμμετοχής του Δημοσίου σε δεύτερη φάση.
Ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι οι κινήσεις των γαλλικών τραπεζών θα γίνουν στο περιβάλλον αναδιάρθρωσης που υπάρχει στην ελληνική αγορά.
Μεταξύ άλλων έδωσε έμφαση στην αβεβαιότητα, χαρακτηρίζοντάς τη ως "τιμωρία για την Ευρωζώνη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου