Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Στα χέρια του Ντράγκι το μέλλον της Ισπανίας

Στα χέρια του Ντράγκι το μέλλον της ΙσπανίαςΣυντασσόμενος με τη θέση του Μάριο Ντράγκι έναντι αυτής  κεντρικού τραπεζίτη της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν, ο Γ.Γ του ΟΟΣΑ δήλωσε σήμερα ότι "η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να στηρίξει χώρες όπως η Ισπανία, οι οποίες υλοποιούν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις".

Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Ανχελ Γκουρία είπε επίσης, ότι "η πλήρης ευρωπαϊκή διάσωση αποτελεί μία επιλογή για

τη Μαδρίτη".

Η ισπανική κυβέρνηση δέχεται πιέσεις να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης, στις οποίες δεν αντιστέκεται πλέον τόσο σθεναρά όσο μέχρι πρότινος. Σύμφωνα μάλιστα με το Reuters, o Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, είναι έτοιμος να το πράξει, σε περίπτωση που η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ συμφωνήσει σε αυτό αύριο, κατά τη συνάντησή τους στη Μαδρίτη.

Τα βλέμματα, όμως, είναι στραμμένα κυρίως στο Μάριο Ντράγκι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος θα ανοίξει τα χαρτιά του αύριο. Το αισιόδοξο σενάριο θέλει την ΕΚΤ να προχωρεί, παρά τις γερμανικές ενστάσεις, σε νέες αγορές ισπανικών και ιταλικών ομολόγων, ενώ μερίδα αναλυτών δεν αποκλείει και μία νέα μείωση του βασικού επιτοκίου δανεισμού στο νέο ιστορικό χαμηλό του 0,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου