Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Υπερασπιστής της Ρεπούση το κόμμα του Σαδίκ

Διαβάσαμε για το θράσος των Τούρκων να προβούν σε διαβήματα προς το Παρίσι, επειδή με απόφαση της κυβέρνησης Ολάντ συμπεριελήφθη και πάλι στα σχολικά βιβλία Ιστορίας το θέμα της αρμενικής γενοκτονίας. Αναπόφευκτα στο μυαλό μας ήρθε η υπόθεση του βιβλίου Ιστορίας της κ. Ρεπούση και του φοβικού τρόπου με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα η Αθήνα. Τώρα έχουν το θράσος οι γνωστοί κύκλοι στη Θράκη να απευθύνουν προειδοποιήσεις και επιστολές στο υπουργείο Παιδείας, επειδή αποκαθίσταται στο βιβλίο της Ιστορίας η αλήθεια για τη Μικρασιατική Καταστροφή….
Μετά τη Συμβουλευτική Επιτροπή, και το τουρκο-κόμμα του Αχμέτ Σαδίκ έστειλε επιστολή στον κ. Αρβανιτόπουλο ζητώντας να μην αλλάξει η διατύπωση περί «συνωστισμού στη Σμύρνη». Ας ελπίσουμε ότι, παρά τις πιέσεις και μέσω της διπλωματικής οδού (της τουρκικής πρεσβείας) και μέσω διαφόρων «στελεχών» της μειονότητας, δεν θα καμφθεί το υπουργείο Παιδείας. Ακόμη κι αν η κ. Ρεπούση είναι δυστυχώς κυβερνητικός εταίρος πια…

Διακριτικότητα αντί αυστηρής καταδίκης…
Το κόμμα Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης ή απλώς DEB είναι στα πάνω του, πάντως, ειδικά μετά το μήνυμα που έλαβε από τον Τ. Ερντογάν με την ευκαιρία των «γενεθλίων» του κόμματος.

Παρά τις διακριτικές ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ κ. Δελαβέκουρα, δεν κατανοούμε γιατί δεν υπήρξε αυστηρή και σαφής καταδίκη της παρέμβασης του κ. Ερντογάν στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας μας, όταν στην επιστολή αυτή κάλεσε τους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης να είναι ενωμένοι γύρω από το DEB».

Η αναφορά αυτή πάντως του κ. Ερντογάν, ο οποίος είχε επιχειρήσει από την επίσκεψή του στην Αθήνα το 2010 να αμβλύνει τις εσωτερικές αντιθέσεις στη μειονότητα, δείχνει ότι δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο ρόλος του DEB. Σήμερα μπορεί να είναι ακίνδυνο και σχεδόν περιθωριοποιημένο, αλλά με τη στήριξη ακόμη και των μειονοτικών βουλευτών των άλλων κομμάτων αποκτά μια διακομματική υπόσταση και επιρροή…

Πληροφορίες: Εφημερίδα Παρόν / tanea-london.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου