Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Πενθήμερη επίσχεση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Πενθήμερη επίσχεση των γιατρών του ΕΟΠΥΥΑπό την τσέπη τους θα αναγκαστούν να πληρώνουν και την επόμενη εβδιομάδα τις ιατρικές επισκέψεις τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι γιατροί του αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με άρση της πίστωσης προς τον Οργανισμό.

Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας καλεί τα μέλη του σε νεά πενθήμερη επίσχεση εργασίας στον ΕΟΠΥΥ από τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ΔΣ στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να συνεχιστεί η

επίσχεση εργασίας και για την επόμενη εβδομάδα με στόχο:

1) την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ για όλους τους ιατρούς (συμβεβλημένους σήμερα και μη)

2) τη δυνατότητα ελεύθερης συνταγογράφησης χωρίς περιορισμούς (όσον αφορά τον αριθμό συνταγών, φαρμάκων και αναλωσίμων)

3) τη δυνατότητα εκτέλεσης των παραπεμπτικών για εργαστηριακές εξετάσεις σε ΟΛΑ τα εργαστήρια (μικροβιολογικά, ακτινολογικά ) και όχι μόνο στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ μεγάλα Διαγνωστικά Κέντρα.

Ο ΙΣΑ δηλώνει, ότι αναμένει την υλοποίηση των υποσχέσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας,  Μάριου Σαλμά, επισημαίνοντας ότι θα κρίνει την αξιοπιστία του για την αποπληρωμή των ιατρικών επισκέψεων και πράξεων του μηνός Ιουνίου και τότε θα αποφασίσει για τη περαιτέρω στάση του.

Παράλληλα, καλεί σε άμεση συνάντηση τον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας σε επίπεδο ολομέλειας, "προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα, που ταλανίζουν τους ασφαλισμένους και τους ιατρούς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου