Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Συναντήσεις των αρχηγών με δόσεις



Συναντήσεις σε δόσεις θα έχουν οι αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση. Η πρώτη θα γίνει την Πέμπτη το απόγευμα και η δεύτερη φαίνεται να «κλειδώνει» για την Κυριακή, ώστε να οριστικοποιηθούν τα επώδυνα μέτρα, που φαίνεται ότι θα κατατεθούν στην Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και σε ένα άρθρο.

Η συνάντηση των αρχηγών αποφασίστηκε έπειτα από έντονο παρασκήνιο που οδήγησε σε αλλαγή του προγράμματος που είχε σχεδιάσει και ανακοινώσει το Μαξίμου το πρωί και προέβλεπε την Πέμπτη το απόγευμα αναχώρηση του πρωθυπουργού για τη Ρώμη. Αποτέλεσμα ήταν να ανακοινωθεί ότι την Πέμπτη το απόγευμα ο κ. Σαμαράς πρόκειται να συναντηθεί με τους κυβερνητικούς εταίρους του
Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, που χθες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία.

Φαίνεται ότι οι πιέσεις που ασκούνταν τόσο από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όσο και από τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. για συνάντηση πριν από την Κυριακή έκαναν το Μαξίμου να βάλει όπισθεν και να ανακοινώσει μέσω κεντρικού δελτίου ειδήσεων τη συνάντηση των αρχηγών.

Ο κ. Σαμαράς δεν έχει αποφασίσει αν θα αναχωρήσει αργά το βράδυ της Πέμπτης ή το πρωί της Παρασκευής για τη Ρώμη, όπου θα συνεδριάσει η Διεθνής της Κεντροδεξιάς. Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, που θα έχει την ευκαιρία για μια σειρά από συναντήσεις με ηγέτες της CDI (Διεθνής Κεντροδεξιών Κομμάτων) αλλά και με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι και τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας Πάπα Βενέδικτο XVI.

Στην ελληνική αποστολή θα συμμετάσχουν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης και ο διευθυντής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Ενωσης και Διεθνών Σχέσεων του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου.

Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με το πρόγραμμα, το πρωί της Παρασκευής θα συναντηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

Το απόγευμα της ίδια μέρας, και πάλι σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη σύνοδο των ηγετών της CDI. Εκεί θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τους ομολόγους του της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, της Ιρλανδίας Εντα Κένι, της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπέν, καθώς και με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Β. Μαρτένς.

Τέλος, το Σάββατο το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Πάπα Βενέδικτο.


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου