Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Βενιζέλος βάζει πλάτη στον Γιώργο!



Οταν η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκάλυπτε τη συμφωνία Βενιζέλου - Παπανδρέου για κάλυψη του δευτέρου σε όποιες εμπλοκές του με τη Δικαιοσύνη με αντάλλαγμα την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, κάποιοι διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους. Χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ούτε λίγο ούτε πολύ φώναξε «κάτω τα χέρια από τον Γιώργο» και επιτέθηκε στη Δικαιοσύνη γιατί πολύ απλά έκανε τη δουλειά της, στέλνοντας τον φάκελο με τις καταγγελίες του Π. Ρουμελιώτη στη Βουλή. Και μπορεί ο κ. Βενιζέλος να ξεμπλέκει (θεωρητικά), καλύπτοντας απόλυτα τον κ. Παπανδρέου, ο πονοκέφαλος όμως για τη Ν.Δ. και τη ΔΗΜ.ΑΡ.
παραμένει, καθώς με τη θέση ότι δεν είναι ώρα τώρα για εξεταστική και προέχει η σωτηρία της πατρίδας μπορεί να δώσουν σωσίβιο στον πρώην πρωθυπουργό.

Χθες ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στον Real Fm (Ν. Χατζηνικολάου), χαρακτήρισε «θεσμικά προκλητική πρόταση» τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και πρόσθεσε: «Ο εισαγγελέας κατά τη γνώμη μου δεν έπρεπε καν να επιληφθεί ενός θέματος στο οποίο το βασικό στοιχείο είναι πολιτικές αποφάσεις πολιτικών προσώπων».

Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Μίλησε για επικοινωνιακό σκηνικό που στήνεται και συνέχισε την επίθεσή του στη Δικαιοσύνη λέγοντας: «Δεν υπήρχε καμία δικονομική βάση σε αυτό. Διότι εάν εξαρχής υπήρχε ζήτημα ευθυνών πολιτικών προσώπων, έπρεπε να επιληφθεί η Βουλή. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να παρεμβληθεί ένας εισαγγελέας. Ηταν 100% επικοινωνιακό. Δεν υπάρχει εξάλλου κανένας φάκελος στη Βουλή. Είναι οι απόψεις του κ. Ρουμελιώτη, της κυρίας Κατσέλη και του κ. Αρσένη. Και ο κ. Ρουμελιώτης έκανε μια πολιτικού χαρακτήρα παρατήρηση, δεν έκανε μια νομικού χαρακτήρα καταγγελία». Βέβαια ο κ. Βενιζέλος λησμονεί (;), αν και συνταγματολόγος, να αναφέρει ότι από την ώρα που στην έρευνα που κάνει η Δικαιοσύνη προκύπτει αναφορά σε πολιτικό πρόσωπο υποχρεούται ο εισαγγελέας με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος να σταματήσει την έρευνα και να στείλει το θέμα στη Βουλή ως μόνη αρμόδια. Εκείνο που πάντως ξεκαθάρισε είναι ότι ο κ. Βενιζέλος, με αφορμή όσα δήλωσε, σκοπεύει να καλύψει τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Παπακωνσταντίνου, μια και γνωρίζει ότι, αν αποδεχτεί τις ευθύνες τους, τότε έρχεται και η δική του σειρά.

Η ΔΗΜ.ΑΡ., από τη μεριά της, σε διαρροές της υποστηρίζει ότι «είναι αντίθετη με την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η σωτηρία της χώρας. Δεν είναι ώρα για τέτοιες κινήσεις».

Ιδια είναι και η γραμμή της Ν.Δ., αν και εκεί υπάρχουν γκρίνιες και μουρμούρα, μια και, αν απορριφθεί η σύσταση εξεταστικής επιτροπής, δεν μπορεί να έρθει αργότερα με το ίδιο θέμα.


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου