Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ



Με ποιόν τρόπο και τα κριτήρια, που θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους, αλλά και το θέμα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν σήμερα, Τετάρτη, εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.
Η ρύθμιση για το επίδομα θέρμανσης θα κατατεθεί το προσεχές διάστημα στη Βουλή, θα έχει τέσσερα κριτήρια για τη χορήγηση του.. Τα τέσσερα κριτήρια θα είναι γεωγραφικά, εισοδηματικά, κοινωνικά, ενώ ενδέχεται να υπάρχει καθορισμός για τα τετραγωνικά μέτρα των κατοικιών των
φορολογουμένων που θα επιδοτηθούν από το επίδομα θέρμανσης
Υπολογίζεται ότι το κονδύλι που θα διατεθεί για το επίδομα θέρμανσης θα αγγίζει τα 150 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δοθεί σε δύο δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων στις 15 Οκτωβρίου, όταν θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου η τιμή του οποίου υπολογίζεται ότι θα φτάσει το 1,40 - 1,50 ευρώ το λίτρο. Η δεύτερη δόση αναμένεται να δοθεί το πρώτο δίμηνο του 2013.
Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα είναι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και γενικότερα πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι κατοικούν σε περιοχές της χώρας, όπου η μέση θερμοκρασία κατά τους μήνες Οκτώβριο - Απρίλιο είναι πολύ χαμηλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου