Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Έρευνα: Απαισιόδοξοι οι Έλληνες. Η κρίση θα διαρκέσει παραπάνω από το προβλεπόμενο


Αυξημένα ποσοστά πολιτών, σε σχέση με πέρυσι, δηλώνουν «περικοπές» σε όλων των ειδών τις δαπάνες, ενώ σε αρκετά μεγαλύτερο βαθμό, το κοινό δηλώνει περικοπές στα είδη τροφίμων και ποτών, καθώς και στα λοιπά είδη σουπερμάρκετ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα online έρευνας της Focus Bari για την οικονομική κρίση.

Πιο συγκεκριμένα, το 55,4% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η κρίση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και το 34,1% σε αρχικό στάδιο ακόμη. Περισσότεροι από επτά στους δέκα Έλληνες θεωρούν ότι η οικονομική κρίση στην χώρα μας θα διαρκέσει και μετά το 2013.

Εξάλλου, το 98,3% των ερωτηθέντων στην έρευνα δηλώνει ότι έχει κάνει περικοπές, σε τομείς, εκτός των προαναφερθέντων, όπως διασκέδαση, ρούχα, ταξίδια κλπ.

Περισσότεροι από 8 στους 10 Έλληνες, δηλώνουν ως ουσιαστική αιτία περικοπών, την πραγματική μείωση του εισοδήματός τους. Το κοινό που έχει υποστεί μείωση εισοδήματος εμφανίζεται κατά 12,5% αυξημένο, σε σχέση με πέρυσι, και κατά 22% μεγαλύτερο σε σχέση με το 2010.

Ως προς τις αγορές τους, οι πολίτες έχουν γίνει πολύ πιο «διερευνητικοί» σε σχέση με το παρελθόν, αναζητώντας τα προϊόντα στα οποία παρέχονται καλύτερες τιμές, εκπτώσεις και προσφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου