Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Κίνδυνος πτώχευσης Ιράν λόγω κυρώσεων


Κίνδυνος πτώχευσης  Ιράν  λόγω κυρώσεων

Συνεχίζεται κανονικά το πυρηνικό πρόγραμμα στο Ιράν, παρότι η χώρα βρίσκεται "στα πρόθυρα της πτώχευσης" εξαιτίας των κυρώσεων της διεθνούς κοινότητας, δήλωσε ο ισραηλινός υφυπουργός Εξωτερικών Ντάνι Αγιαλόν.

"Το Ιράν είναι στα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας λόγω των διεθνών κυρώσεων και υπάρχουν αυξανόμενες διαμαρτυρίες κατά των αγιατολάχ. Ωστόσο οι κυρώσεις αυτές δεν απέτρεψαν το κυβερνών καθεστώς στην Τεχεράνη να
συνεχίσει να έχει πυρηνικές φιλοδοξίες", διαμήνυσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ο Αγιαλόν.

"Υπάρχει προσέγγιση μεταξύ της θέσης μας και αυτής των ΗΠΑ για το ιρανικό πυρηνικό θέμα", πρόσθεσε μιλώντας για μυστικές επαφές.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, πριν την αναχώρηση του το βράδυ για Νέα Υόρκη εν όψει της σημερινής ομιλίας του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, δήλωσε ότι "ενεργεί με όλα τα μέσα προκειμένου να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα".

"Η ιστορία απέδειξε ότι αυτοί που ήθελαν να μας σβήσουν από το χάρτη απέτυχαν στην αποστολή τους", τόνισε.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι θα επαναλάβει στην ομιλία του την προειδοποίηση για το Ιράν, ενώ παραμένει η ρήξη με την Ουάσινγκτον, η οποία αρνείται να επιβάλει στην Τεχεράνη τις "κόκκινες γραμμές" που ζητά η ισραηλίνη κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου