Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ανάλυση: Το νέο σήμα του ΠΑΣΟΚ

Αισθητικά, είναι άρτιο. Άλλωστε μόνο που γράφει ΠΑΣΟΚ από κάτω κι έχει το χρώμα της γλίτσας, πώς να μη μας αρέσει; Εντάξει, μπορεί δύο ακτίνες να ξέφυγαν στο πέρασμα του χρόνου, αλλά και οι επτά που απέμειναν μια χαρά είναι. Δεν ξέρω κι αν μάθατε τι συμβολίζουν, γιατί πέρα από το αισθητικό του ζητήματος, ο συμβολισμός είναι που έχει και την περισσότερη σημασία.
Η πρώτη ακτίνα λέει, συμβολίζει "την εθνική κυριαρχία και την ακεραιότητα". Αυτή δηλαδή που παρέδωσε ο Γιωργάκης, βάζοντας την Ελλάδα στο ΔΝΤ πριν 2,5 χρόνια. Είναι μάλλον η πρώτη, η λειψή στα αριστερά γιατί δεν έχει μείνει και πολλή από δαύτη.

Η δεύτερη συμβολίζει "τη δημοκρατία και την λαϊκή κυριαρχία". Επειδή αυτό το μαύρο "ΠΑΣΟΚ" από κάτω αν ήταν μόνο θα θύμιζε το βόλεμα και το δημοσιουπαλληλίκι, είπαν να βάλουν μια ακτίνα για δημοκρατία μπας και τη θυμόμαστε κι εκείνη λιγάκι.

Η τρίτη ακτίνα είναι αφιερωμένη στον Άκη, αφού συμβολίζει "το κράτος δικαίου". Τόσο δικαίου που χρειάστηκε να περάσουν τρεις δεκαετίες γεμάτες πράσινο φαγοπότι, για να μπει ΕΝΑΣ απ' όλους αυτούς στη στενή.

Η τέταρτη ακτίνα, όπως μας τα είπε χθες ο πρόεδρος, συμβολίζει "την κοινωνική δικαιοσύνη, τη συνοχή και την αλληλεγγύη". Ή αλλιώς μια άγνωστη λέξη για το ΠΑΣΟΚ και άλλες δύο που αποτελούσαν επί δεκαετίες τα μεγαλύτερα όπλα της ελληνικής κοινωνίας και τα οποία κατάφερε να διαλύσει στο άψε-σβήσε ο τέως (όχι ο βασιλιάς).

Η πέμπτη ακτίνα φέρει τίτλο: "Η Ελλάδα της δημιουργίας, της εργασίας και της παραγωγής - Η Ελλάδα ανάπτυξης". Το "εργασίας" αφορά προφανώς στις δημόσιες υπηρεσίες. Αυτές ήταν οι αγαπημένες μας, σε αυτές βολεύαμε κόσμο, μέσω αυτών επανεκλεγόμασταν. Το δε "παραγωγής", είναι προς τιμήν του τιμημένου κλάδου των βαμβακοπαραγωγών.

Η έκτη ακτίνα είναι αφιερωμένη στην "ευρωπαϊκή φυσιογνωμία και πορεία της χώρας". Ωπ, για κάτσε, κάποιο λάθος θα πρέπει να έχει γίνει εδώ. Εγώ το '81 πήγα στην ομιλία του Ανδρέα και φωνάζαμε «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Σβήσ'τη Βαγγέλη την 6, ας έχουμε μια λιγότερη, τι επτά, τι έξι...

Η έβδομη και τελευταία συμβολίζει την "Οικολογική ευαισθησία". Στο 9% άλλωστε, ένα μικρό άνοιγμα στους λιγοστούς εναπομείναντες ιδεολόγους ψηφοφόρους του Τρεμόπουλου δεν βλάπτει...
 Μαι ανάλυση από το topolitikon.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου