Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΓΔΜ-ΕΕ: Θίασος κομιτατζήδων σε… πολιτιστική τουρνέ!


Η γελοιότητα και η θρασύτητα των «μακεδόνων» της ΠΓΔΜ ξεπερνά κάθε όριο, μαζί με τη συμπλεγματική συμπεριφορά τους στην προσπάθεια να πείσουν με το ζόρι, ότι παρότι στην περιοχή έφθασαν… με μεγάλη καθυστέρηση, αποφάσισαν ότι αποτελούν τα γενναία τέκνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου!

Εκμεταλλευόμενοι τον θεσμό της ευρωπαϊκής πολιτιστικής πρωτεύουσας φρόντισαν να εξάγουν τον «μακεδονικό» πολιτισμό τους στο Μάριμπορ της Σλοβενίας, το οποίο, μαζί με την πόλη Γκιμαράες της Πορτογαλίας, είναι, από κοινού, οι πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2012!


Έτσι, στο διάστημα 8-11 Σεπτεμβρίου, οι Σκοπιανοί οργάνωσαν πληθώρα εκδηλώσεων προβολής τους «μακεδονικού» πολιτισμού. Ακόμα και η μέρα που επέλεξαν δεν ήταν δε τυχαία, αφού η 8η Σεπτεμβρίου είναι η μέρα της «μακεδονικής ανεξαρτησίας».

Παράλληλα όμως, οι Σκοπιανοί ετοιμάζουν παρόμοιες εκδηλώσεις και στο Κίεβο, στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου.

Εκεί τα πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση του δράματος «Αλέξανδρος» στο εθνικό θέατρο του Κιέβου, εκθέσεις αρχαίων «μακεδονικών» αντικειμένων, εκδηλώσεις προβολής της «μακεδονικής μουσικής» κ.λπ.

Είναι εμφανές ότι οι κύριοι στα Σκόπια συνεχίζουν την αδιάλλακτη στάση τους, συνεχίζουν να καπηλεύονται έναν πολιτισμό που δεν τους ανήκει, ανεξέλεγκτα και χωρίς η Ελλάδα να αντιδρά καν, έστω με μια ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών, μια καμπάνια ενημέρωσης των χωρών στις οποίες θα μεταβεί ο «μακεδονικός θίασος» (εάν γίνεται και δεν λέγεται απολογούμαστε προκαταβολικώς).

Μοιραία οι σκέψεις που έρχονται στο μυαλό, σχετικά με την εξέλιξη του ζητήματος της ονομασίας, αλλά και της καπηλείας του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από τους Σλάβους απογόνους των κομιτατζήδων του VMRO, σε καμία περίπτωση δεν είναι ευχάριστες. Ελπίζουμε να διαψευσθούμε, όσο πιο… παταγωδώς τόσο το καλύτερο!

www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου